X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Eu m-am mutat pentru bucatarie, el pentru curte

de Oana Grecea

Eu m-am mutat în special pentru o bucătărie mare, cu insulă și multă lumină pentru filmări, soțul pentru curte și grădină, iar copilul pentru cameră (cu baie și dressing) și curte de alergat. Visul meu și al copilului a devenit realitate, el mai are de așteptat.

Eu nu mai am unghii de curățat și decopertat terenul înaintea nivelării cu pământ, el crede că dacă am bucătărie nu-mi mai pasă. Iarba nu crește peste noapte, dar în bucătărie am ajuns deja să filmez. De fapt nu am multe prin casă însă bucătăria mea Euphoria Kitchens Hall e deja centrul atracției tuturor musafirilor și o plăcere de gătit și filmat în ea.

În curând o să vă pot prezenta (pe canalul de youtube al Retete TV) un video cu 10 lucruri care-mi plac în bucătărie și o să aveți posibilitatea să vă băgați nasul inclusiv  în sertarele mele pe care le-am lăsat la ”cameră” așa cum erau ele: pline, ușor dezordonate cu lucrurile din ele dar care-mi asigură cămara perfectă.

Retete TV bucatarie

Eu sunt liniștită și mulțumită și-mi văd de treaba mea (calculator și filmări), el se așteaptă să avem grădina și terasa mult visată sau măcar să facem ceva împreună pentru asta. M-am agitat pentru pământ de nivelat, pentru gazon (tot nu m-am lămurit dacă cel crescut se datorează sămânței de gazon Playground sau umbrei și dacă acolo unde nu a crescut e de vină sămânța de alt soi sau prea mult soare) și mă gândesc cum să fac ca în toamnă să putem planta ceva pomi fructiferi (cum să fac rost de bani, că de plantat sper că mă îndrumă cineva…).  Am constatat fericită că plantele mele care se ofileau foarte repede pe balconul închis din apartament și-au revenit de când le țin direct pe terasă. Dacă ar fi să îmi mai doresc ceva dincolo de bucătăria mea, aia ar fi poate confortul de pe terasă, unde țin să lucrez uneori la laptop (deocamdată e prea cald ziua afară și e mult mai răcoare în casă) tolănită într-un balansoar ca acesta.

De principiu, la noi lucrurile s-au așezat firesc (dacă așa o fi firescul…), adică el face ce face și-și găsește de lucru sau de stat pe-afară, eu bucătăresc de zor și ies doar la un pahar de vorbă sau la citit pe terasă. Am încercat și eu să stropesc grădina însă mă enervează furtunul care se încolăcește și se târăște prin noroi, după care te umpli și tu de noroi și tot așa. Din punctul meu de vedere câteva țâșnitori ar fi perfecte, dar și alea costă. Altfel, e o plăcere să-ți miroasă a iarbă udă, proaspătă (mai ales în spatele casei, adică din grădina vecinilor). Dimineața este rouă pe iarbă și asta îmi amintește mereu de vacanțele la țară în comuna Hangu județul Neamț unde mă minunam cât de reci și ”ude” sunt diminețile de vară.

M-am apucat să scriu această scurtă dilemă existențială din familia noastră pentru că sunt convinsă că ea există în mai multe familii și mie îmi place să citesc și să mă regăsesc uneori în poveștile altora. Aș scrie chiar mai multe despre cheltuieli neprevăzute la o casă, despre lucruri utile și inutile, despre timp și priorități, despre grătarul care nu e grătar, despre broaște și alte insecte care ne inoportunează curtea. Doar că de cîte ori scriu mă gândesc să am un fir al poveștii (defect profesional după experiența din presă), să spun sau să arăt ceva, să pot să comprim ceea ce la o bere lungești câteva ore în câteva rânduri, pentru că lumea este ocupată și nu mai vrea să citească decât chestii scurte, de interes pentru ei ori cel mult haioase.

Bucatarie Euphoria Kitchens Hall

Așa că poate o să revin doar cu un text în imagini cu băcătăria mea, asta după ce public videoul, pentru că sunt lucruri de care trebuie să țineți seama și de care eu m-am lovit când am ”gândit-o”.

2 Comments

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!