X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Eu vreau o Românie mai verde!

Ştiaţi că dacă TOATE ziarele ar fi reciclate, ar fi salvaţi peste 250 milioane de copaci în fiecare an? Ei bine, această statistică sumbră ar putea fi schimbată prin participarea la campania ”Școala pentru o Românie mai verde”.

Iată că am din nou ocazia să scriu despre proiecte de mediu care îi vizează pe copii. După cum spuneam și în postul de aici daca vrem în viitor un mediu nepoluat, trebuie să ne educăm copiii în acest sens. La acest lucru cred că s-a gândit și Zibo.ro în colaborare cu Aqua Carpatica, când au propus această campanie.

Pe scurt, în cadrul acțiunii ecologice Școala pentru o Românie Verde copiii colectează hârtie pentru a planta 1.000.000 de copaci în aprilie 2013. Și nu cred că este un lucru rău, având în vedere că în Romania dispar 3 hectare de padure în fiecare oră!, conform Greenpeace.

Prin urmare, dacă vreți să ne educăm altfel copiii, dacă vreți să respirăm în viitor un aer mai curat, haideți să dăm o mână de ajutor și să ne alăturăm campaniei (despre care puteți afla mai multe aici).

Cum putem ajuta? În primul rând, anunțând toți cunoscuții profesori, învățători, suplinitori care fac parte dintr-o școală de existența acestei campanii. Ce trebuie să știe? Că pot colecta la școală hârtie și pet-uri Aqua Carpatica, iar pentru asta vor primii premii. Și că, în aprilie 2013 vor putea planta 1 milion de copaci!

Campania are și o componentă educațională scrisă, prin existența unui manual de ecologie on-line. E bine să știm, printre altele, că o tonă de hârtie reciclată economiseşte: 15 copaci; 2,5 barili de petrol; 4132 KwH (suficient pentru a încălzi o locuinţă timp de 6 luni); 2,26m³ spaţiu de depozitare a deşeurilor; 26.497,88 litri de apă; 26,8 kg de materiale poluante ale aerului.

În ce constă acțiunea ”Școala pentru o Românie mai verde”? Păi școlile, liceele și grădinițele participante la proiect vor colecta hârtie și PET-uri de Aqua Carpatica în locațiile și condițiile stabilite de Zibo.ro. În acest sens vor fi încheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate școlară. Cantitatea de hârtie și PET-uri colectate vor fi preluate de parteneri ai Zibo.ro

În cadrul proiectului “Școala pentru o Românie Verde” vor fi organizate acțiunile:

Colectare de hârtie – pentru fiecare 10 tone de hârtie colectată, școala va primi 1.000 ron în produse sau bani; Colectare de PET-uri de Aqua Carpatica – pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, școala va primi 50 de caiete și 50 de pixuri; Ziua Împăduririi – aprilie 2013, sub sloganul “Un copil, un copac” – plantarea a 1.000.000 de copaci!

De asemenea,  există o componentă de formare a educației ecologice a copiilor, printr-un Concurs Național cu premii pe teme ecologice. Despre premiile acestui concurs dar și alte detalii, într-un post viitor.

Date despre campanie puteti afla si din urmatorul filmulet:

Materialul este inscris in concursul national de blogging de pe http://blogalinitiative.ro/.

 

 

WTGQKEZCXVKZHONUFEYY

2 Comments

  • avatar

    Daca ar citi si ar fi mai multi care sa ia astfel de masuri asemenea celor de Zibo.ro, cred ca am putea face din Romania si nu numai ,un Paradis…

  • avatar

    Multumim frumos pentru articol.
    Sa stii ca ne-am organizat astfel incat oricine sa se poata implica.
    Daca cineva colecteaza minim 500 de kg hartie, trimite email pe eco@zibo.ro si in maxim 3 zile, Zibo prin partenerii sai, va ridica cantitatea respectiva de hartie. In procesul verbal de predare primire, cel care va preda va specifica scoala pentru care face predarea! 🙂

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!