X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Feb 22, 2013 - Familiale    3 Comments

Experiente personale. 3 teme de sinceritate

 

by Oana Grecea

E vorba chiar de temele de școală ale copilului. Una era legată de prietenie, una de asemănarea dintre ea și părinți și alta de autocunoaștere: calități și defecte. Am constatat că în familia mea se poartă sinceritatea.

 • 1. Compunere despre cea mai bună prietenă a ta.

Cum nu are încă o prietenă de vârsta ei, mă consideră pe mine cea mai bună prietenă. Că este bine sau rău, pentru mine este o onoare. Nu i-am interzis eu să-și facă o prietenă de vârsta ei. Dar am constatat că ține și de socializarea între părinți, iar cum eu nu sunt prietenă cu părinți care au copii de vârsta ei, ea nu i-a putut întâlni.

Cea mai bună prietenă a mea este mami. Mă înțeleg bine cu ea de când eram mică. Deși ne mai certăm ne împăcăm repede. Când eram mai mică mami își făcea timp să se joace cu mine, acum nu prea mai apucă, dar seara apucăm să vorbim. Mami are multă treabă dar asta nu înseamnă că nu îmi poate da idei. Cu ajutorul ideilor ei eu am devenit mai creativă”.

IMG_0064_resize

2.

 • Întrebare din temă: Te asemeni mai mult cu mama sau cu tata? Explică.

Răspunsul ei: ”Mă asemăn cu tati deoarece sunt lentă iar cu mami deoarece îmi place să mă tot împopoțonez”.

IMAG0865_resize

3. Întrebată fiind de calitățile ei, a enumerat cu ”modestie”: compun frumos, sunt bună la mate, îmi fac temele la timp, sunt atentă, sunt ordonată, sunt cuminte, desenez frumos.

La defecte a enumerat cu sinceritate: nu scriu frumos, sunt lentă, nu fac în plus (prea mult), mă cert cu părinții (dar ea e cuminte!), mă enervez repede.

IMAG0867_resize

Cred că eu nu aș fi putut la varsta ei să mă autocaracterizez sau să spun cu cine semăn sau de ce. Tu ai putea?

3 Comments

 • avatar

  Ce isteata e fata ta, bravo ei!

 • avatar

  Multumesc. Eu o incurajez sa fie si sincera, chiar daca spune si lucruri… “trasnite”…

 • avatar

  Super tare! Aveti un copil minunat! Cinste părinţilor şi bunicilor!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!