X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 11, 2013 - Familiale    6 Comments

Experiente personale. Unitatea de masura pentru soti

 

Eu pot să scriu orice despre el. Și știți de ce? Pentru că nu mă citește! Îmi dă like-uri când îl oblig, îmi micșorează poze pentru site când îl rog sau când aștept până își găsește timp pentru mine.

Și-așa se întâmplă și în viața de zi cu zi. Vorbeam recent cu o prietenă care îmi spunea că și soțul ei este un bun executant dar nu are inițiativă. Așa și soțul meu. Este un băiat de pus la rană în opinia celorlalți iar eu sunt scorpia teroristă care îl chinuie.

Cum să nu te înduioșeze când îl vezi concentrat la cumpărături cu lista în mână? Cum să nu-l apreciezi când el nu-și ajută un prieten pentru că are de luat copilul de la școală? Cum să nu te gândești la el cu milă când nu merge la alergat cu prietenii decât dacă îi dă voie nevasta?

În general, oamenii judecă așa pentru că nu știu ce fac eu în timpul ăsta. Nu-l las la alergat seara pentru că eu am de lucru pentru serviciu sau blog iar copilul nu și-a terminat temele. Îl trimit la cumpărături cu lista ca să câștigăm timp când eu merg cu copilul la vreun curs/ zi de naștere sau fac curat în casă. Astea sunt aspecte pe care doar cei cu copii le înțeleg.

Dar pentru mine unitatea de măsură se raportează la a vedea și altceva decât i-am spus eu să vadă. Dacă ai vrut să îți faci un ou și nu l-ai găsit în frigider de ce nu l-ai cumpărat? ”Pentru că nu era pe listă!” Admit că sunt uitucă, admit că nu le știu pe toate, dar trebuie să spun că bărbații ăștia sunt uneori într-un fel…

Te vaiți și tu de o treabă și el zice: ”nu-mi mai spune, că nu am cu ce să te ajut”. De parcă tu de ajutor ai nevoie. De ascultare, de înțelegere ai nevoie!

Știu că suntem altfel structurați (bărbații și femeile), dar cum naiba să facem să nu mai existe diferențele astea?

În tot cazul, să nu mă judecați greșit. Îmi iubesc soțul și de-aia l-am luat: că e harnic (principalul criteriu după care judec bărbații de câțiva ani încoace). Bine, nici eu nu știam la început ce mult contează asta într-o relație, și nici nu eram domesticită complet pe vremea aia. Cred că am avut noroc unul cu altul. :))

Ar mai fi multe de spus despre soți. Mi-ar plăcea însă să aflu dacă ai voștri au mai multă inițiativă.

6 Comments

 • avatar

  Doamne, ce m-am mai distrat citind articolul :)) Asta pt. ca iti cunosc sotul:) Care e asa cum zici, dar e f simpatic, in felul acesta al lui :)) E…inegalabil, uneori. Pe al meu, il stii. Harnic foc si culmea, are si initiativa. Bine, nu ma depaseste, sa ne intelegem 🙂

 • avatar

  Ai scris la obiect, cu nerv, cu verva si foarte uman. Oana, felicitari! Aici chiar ar fi extrem de interesant un raspuns din partea LUI 🙂

 • avatar

  Inteleg f bine aspectele. Nici nu trebuie neaparat sa ai copii, ca sa imparti mai eficient munca in casa. La noi e impartita astfel: el cu lucrurile mari si grele, eu cu detaliile. Mergem rar la cumparaturi impreuna, pentru ca mi se pare aiurea ca amandoi sa pierdem vreo 2 ore pentru asta. Cumparaturile le facem amandoi, in egala masura. El cu lucrurile mai grele, eu cu cele mai usoare.
  Intr-adevar, din afara toti au pareri. Nu de mult, m-am oprit intr-un supermarket sa iau 2, 3 chestii si la casa ma miscam mai greu, pentru ca eram cu omoplatul putin blocat. Doamna de la casa, repede sa ma intrebe de ce nu am ajutor? (luam doar paine,lapte,si inca 2, 3 chestii), la care i-am raspuns ca sotul meu e inca la munca, ca sa pot sa imi fac eu de cap la cumparaturi.
  In ceea ce priveste initiativa, avem amandoi multa initiativa, atat pentru casa, relatie, joburi, depinde de momente.
  Ideea nu e “cine a inventat apa calda”, ci daca s-a inventat apa calda, apoi hai sa ne bucuram amandoi de ea!
  Fain post 😉

 • avatar

  Asta cu depasitul e o opinie evident subiectiva!

 • avatar

  Sa fac precizarea din start sunt domn nu doamna .
  În casnicie se schimba total prioritatile fiecaruia mai ales cand apare un copil
  În casnicie trebuiesc înpartite sarcinie casei egal sau dupa situatie.
  Trebuie ca fiecare sa se sprijine si sa se asculte reciproc .
  Nici unul nu e mai sus ca celalalt.
  Acum la întrebarea cu initiativa , la noi în casa zic ca eu sunt mai mult cu initiativa , dar e subiectiva si asta , depinde de domeniu , ca na fiecare are domeniu lui nu?
  Ce ar fi sa o pun pe sotie sa dea cu glet sau sa puna parchet , dar eu daca mi se cere pot face o portie de clatite sau o salata , e.t.c.
  Cred ca fiecare trebuie sa gaseasca la ei în casa o cale de mijloc .
  Dar oricum ai dao recunosc în general femeile lucreaza mai mult ca barbatii .

 • avatar

  Asa spun multe femei, ca lumea crede ca ele sunt niste scorpii.
  Adevarul e urmatorul: o femeie de cariera, care munceste mult (dupa cum singura spui), este de regula ori o personalitate alfa ori ceva amestec de putin beta si mult alfa; un barbat casatorit cu o astfel de femeie nu poate avea liniste decat daca ii indeplineste cerintele cu cat mai putina opozitie, iar asta duce uneori si la putin dezinteres; sunt convins ca la deciziile cu adevarat importante sotul tau are un cuvant greu de spus, de cele mai multe ori chiar ultimul cuvant. Femeile care te cred o scorpie nu sunt probabil personalitati alfa si deci se comporta altfel.
  “Admit că sunt uitucă, admit că nu le știu pe toate, dar trebuie să spun că bărbații ăștia sunt uneori într-un fel…” altfel decat femeile si eu zic ca e mai bine asa, doar nu vroiai sa te mariti cu o femeie.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!