X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 9, 2012 - Familiale    2 Comments

EXPERIENTE PERSONALE. ”Vremurile mele”

 

”Este o țară plină de gunoaie. Deci este o țară urâtă dar pentru noi românii este scuza că este țara noastră. De ce zic țara noastră? Pentru că eu sunt româncă. Acum în anul 2012 trăiesc încă în România. Eu sper să plec în străinătate. Dar eu și părinții nu avem bani”… Din povestirile MARIEI GRECEA (aproape opt ani), publicate cu acordul ei.

Scrierea de mai jos este varianta fără greșeli de gramatică a Mariei, scrisă pe când avea doar șapte ani și era clasa I, adică nu terminase încă tot alfabetul. Se impun câteva lămuriri. Când există o problemă în casă copilul crede că președintele țării trebuie să o rezolve. Dacă nu sunt bani, președintele e de vină. Recent mi-a spus că vrea să fie președinte pentru a schimba legile, să nu se mai dea teme la școală. Pentru că ea ar vrea să-și ocupe timpul desenând, scriind și jucându-se. Iar temele nu-i mai lasă timp de mare lucru. Dar mai jos povestirea ei mai veche…

Vremurile mele, by Maria Grecea

”A fost odată ca orice om am o viață. Dar viața nu era chiar atât de normală. Ea era jumătate normală jumătate anormală. Eu nu visez să primesc jucării de la părinți. Era președintele Băsescu. Adică un prost. Deși eu și mami nu ne băgăm deloc în politică. Este o țară plină de gunoaie. Deci este o țară urâtă dar pentru noi românii este scuza că este țara noastră. De ce zic țara noastră? Pentru că eu sunt româncă. Acum în anul 2012 trăiesc încă în România. Eu sper să plec în străinătate. Dar eu și părinții nu avem bani. Asta este din cauză că sunt puține locuri de muncă care au bani. Este viața mea. Și indiferent de partea jonglatului, mereu voi fi bogată față de copiii din Africa. Cu acestea v-am zis întreaga carte cred. Mi-am dat seama că n-am terminat cartea. Mai am multe de spus. Dacă ar fi de ales între o carte nouă sau continuarea acestei cărți n-aș putea alege. Ar fi prea greu. Din cauză că, cartea nouă este ușor de făcut. Dar continuarea este grea. Deși o carte nouă este simplă eu nu o vreau. Pentru unii să continui o carte este ușor. Deși când ești în cazul meu ești plin de imaginație. De aceea scriu. pentru exprimare. Și pentru a scrie. Pentru fericirea în viața mea. Pentru asta trăiesc”.

Uneori Maria desenează inspirată zâne și alte minuni, alteori spune lucruri pe care le ilustrează, ca mai jos. Părinții de fetițe și băieți  cunosc modelul, inspirat din jurnalele Unui Puști sau ale unei Puștoaice…. Desenul este făcut după vreo zi de salariu sau vreo zi în care i-am promis ceva, pentru că aveam cu ce să-i cumpărăm.

2 Comments

  • avatar

    Fantastic! Un copil minunat!!!!! Şi atât de matură…

  • avatar

    Multumesc. Asa este, gandeste matur.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!