X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Fara becuri cu halogen la Ikea

 

Becurile cu LED consumă cu 85% mai puțină energie decât becurile incandescente şi au o durată de viață de până la 20 de ani, de 20 de ori mai lungă decât cea a becurilor tradiţionale. Pentru o viata sustenabila, compania IKEA va înlocui toate becurile incandescente cu LED-uri până în 2016.

Gama de produse de iluminat incandescente cu halogen (ceva mai ieftine totusi) va fi înlocuită de către Ikea cu becuri LED, până în 2016. Astfel, milioane de oameni vor putea să trăiască o viață sustenabilă acasă, reducând consumul de energie. Dar, trebuie să știți că un bec cu LED costă la Ikea România minim 29,99 lei și maxim 49,99 lei (acum era chiar o reducere aici).

Recunosc că nu știam prea multe despre tehnologia LED care poate schimba lumea. Dar am aflat că:

•        Dacă un milion de oameni ar schimba un bec tradițional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de mașini de pe șosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.

•        Tehnologia LED poate fi integrată în cele mai neobişnuite forme de design, becurile se aprind imediat și oferă o lumină caldă.

•        Becurile cu LED sunt mult mai sigure deoarece nu se supraîncălzesc și nu conțin mercur.

Un sondaj realizat în iulie 2012, la care au participat 6.000 de consumatori dinChina, Rusia,Germania, Marea Britanie, SUA și Suedia, a arătat că mulți dintre aceștia nu cunosc beneficiile tehnologiei LED. Având în vedere că becurile LED duc la reducerea cu până la 25% a consumului de energie, 60% dintre consumatori iau in considerare înlocuirea becurilor tradiţionale. (sondajul a fost realizat de YouGov pentru compania IKEA).

Am găsit un infografic care explică foarte bine ce a vrut să zică și campania Ikea:

The Global Impact of Your Lighting

Si un alt infografic util, despre cum sa alegeti sursa de iluminare, care arata clar ca becurile cu LED au cea mai mare durata de viata:

 

How To Choose A Light Source

Browse more infographics.

 

Pentru mai multe infografice pe aceasta tema, puteti intra aici.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!