X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 6, 2013 - Bucatareala, video    2 Comments

Friptura de miel la cuptor (video)

 

by Oana Grecea

Filmul + fotografiile au fost făcute cu un aparat Sony NEX 5R.

Friptura de miel la cuptor poate fi făcută în orice ocazie, nu numai de Paști. Dar pentru că în curând vine Paștele, m-am gândit să vă propun o rețetă simplă, ieftină (fiecare cumpără pulpa de miel de unde găsește mai ieftin) dar cu un singur secret de preparare: timp mult de stat în cuptor.

Timp de preparare: 5 ore de stat la cuptor

Porții: 4 persoane

Pulpa de miel (din spate, că este mai împănată) a avut cam 2 kg. Am curățat-o de straturile groase de grăsime de pe ea, am mai lăsat ici-colo câte o pieliță (puțină grăsime nu strică pentru gust) și am pus-o în tavă.

Am presărat sare, piper, un strop de ulei de măsline deasupra și apă cât să acopere măcar trei sferturi din pulpă. Am acoperit cu folie de aluminiu și am lăsat-o la cuptor circa o oră și jumătate până la prima întoarcere. Tot atunci am adăugat piper boabe, o ceapă verde și 3 fire de usturoi verde și am mai pus din nou, sare.

Am mai lăsat-o încă o oră și jumătate la cuptor, după care i-am scos folia de aluminiu și de aici am început să o întorc pe o parte sau cealaltă din 30 în 30 de minute. Vă puteți opri oricând din operațiune pentru că după 3 ore de stat în cuptor la 180 de grade carnea se rupe deja după os. Doar că eu vroiam spre sfârșit să fie și rumenă.

Familia mea o servește (carnea de miel) cu muștar. Pentru că nu are niciun miros sau gust specific cărnii de oaie, mănâncă până și copilul cel mofturos…

DSC03185 (Copy)

Vă doresc poftă bună și aștept impresii.

2 Comments

  • avatar

    Very nice video!

  • avatar

    foarte usor de preparat…si foarte gustoasa….

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!