X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 13, 2013 - Bucatareala    2 Comments

Friptura de vita la cuptor

 

Carnea de vită nu este neapărat printre preferatele mele, dar acum a devenit. Nu-mi plac șnițele de vită, nu-mi place salata de boeuf (boeuf vine din franceză și înseamnă carne de vită) – pe care o fac cu carne de pui, în ciuda numelui. Dar, din considerente de sănătate a trebuit să trecem și la carne de vită. 

Am cumpărat mușchiuleț (500 de grame), pe care l-am tăiat felii subțiri încă de la început. Am bătut ușor fiecare felie, apoi am pus pe ea sare și piper și am pus-o în tavă. Alături am pus o ceapă mare pe care am tăiat-o în două, câteva boabe de piper, o foaie de dafin și câțiva morcovi tăiați rondele. Nu am pus ulei deloc. Am pus apă și vin alb, în egală măsură, până am acoperit carnea cu lichidul. Deasupra am pus o folie de aluminiu și am băgat-o la cuptor la 180 de grade. Am ținut-o două ore, dar după o oră am scos-o să o învârt, să o verific, însă totul era ok dar carnea mai trebuia lăsată după gusturile mele.

După primele două ore, am scos folia, am aruncat ceapa și am vărsat puțin din zeamă. Am adăugat un sos format din 250 grame suc de roșii și câțiva căței de usturoi tăiați mărunți (de când l-am citit pe Bourdain nu voi mai presa usturoiul că cică e o porcărie și-i distrugem gustul). Acest sos și cu ce mai era în tavă aproape a acoperit din nou carnea, însă nu am mai pus și folia de aluminiu. Am mai lăsat-o în acest sos la cuptor încă o oră și ceva, în speranța că se face și puțin crocantă. Nu a fost cazul însă carnea s-a frăgezit foarte bine, din cuptor venea un miros îmbietor iar morcovii au luat și ei gust de carne și au fost foarte buni.

E prima oară când am încercat friptura așa și a ieșit foarte bună. Garnitură am ales orez Uncle Ben’s din acela la pliculețe, pentru că un plic e suficient pentru o masă de două persoane plus un copil.

Puteți să o încercați cu încredere dar să aveți răbdare să stea suficient în cuptor.

2 Comments

  • avatar

    Arata foarte bine, Oana! Imi place vita, dar fara sos de rosii :).

  • avatar

    Arata foarte bine. Incerc si eu clar.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!