X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Aug 30, 2013 - Ganduri    No Comments

Frumusetea vine (numai) din interior?

(sursa foto: Salted and Styled)

by Oana Grecea

M-am trezit mergând pe stradă și întorcând capul după un bărbat tânăr mirosind foarte bine. Nici măcar nu-l sesizasem inițial, dar după ce i-am simțit mirosul am vrut instinctiv să-l privesc. Și atunci m-am întrebat: cât din ceea ce facem se bazează pe cum arătăm? Statistic, transmitem ceva despre noi doar în procent de 7%. Restul este transmis de limbajul nonverbal (ținuta) și cel paraverbal.

Recent, o cunoștință îmi spunea că analizează persoana din fața ei după elementele vestimentare. Adică se uită dincolo de un aspect general, care poate fi ok la prima vedere. Se uită la șoșetele asortate sau nu cu pantofii și ținuta (asta în cazul bărbaților). Sau la cât de îngrijite la unghii, păr și tocuri sunt femeile. Mulți oameni de afaceri îmi spuneau că în cadrul întâlnirilor de business – ceasul și stiloul contează foarte mult.

Personal la bărbați mă uit întâi la mâini și în special la unghii (să fie tăiate și îngrijite). Dar mi-am dat seama că și mirosurile încită, chiar dacă ești pe stradă și nu ai de-a face deloc cu acea persoană. Trecând pe lângă băiatul de care va povestesc, ziua mi-a fost mai senină gândindu-mă la cum s-a trezit dimineață, cum a făcut duș, s-a ras, și-a dat cu after shave și/sau parfum, a îmbrăcat hainele curate și călcate și a pornit în rutina zilnică. Nimic neobișnuit la asta, cu precizarea că eu personal iubesc această rutină la un bărbat și mi-ar plăcea să cred că și eforturile femeilor în acest sens sunt apreciate.

Cred că puțini își închipuie cât de greu este să te simți ok cu hainele tale când garderoba nu este foarte generoasă. Cum la evenimente gen nunți, botezuri, petreceri cu același grup de oameni te salvează pozele în care te uiți cu care din cele câteva rochii (puține la număr) te-ai îmbrăcat ultima oară ca să nu te repeți. Sau cum dimineața schimbi câteva ținute pentru că bluza nu merge cu fusta iar dacă merge, împreună nu merg cu pantofii pe care îi ai. De multe ori, asortările astea pornesc și invers. Gândești așa: azi trebuie să merg pe tocuri, să par mai elegantă. La unicii pantofi cu toc culoarea … x, oare ce merge din ce am? Și încerci câteva variante după care te decizi la una care nu este cu siguranță ideală decât că este cea mai bună din ce ai.

Din punct de vedere cosmetic eu încerc tot felul de variante atunci când nu am crema în casă ori când mi s-a terminat vreun spray/parfum. Bucătăria și fructele din frigider sunt un aliat foarte bun și recunosc asta. Folosesc uneori ulei de măsline în loc de cremă sau ulei (chiar și pe față sau corp), folosesc Bicarbonat de sodiu pentru curățarea feței în loc de săpun lichid (dermatologic) de față.

Dar am și câteva produse fără de care nu aș putea ieși din casă și nici nu le pot înlocui cu nimic. Primul și cel mai important este RIMELUL (mascara). Oricât mi-aș îndoi genele cu cleștele, fără mascara parcă nu am ochi. Nu pot ieși din casă nici măcar până la piață fără acest mascara. Ar mai fi poate rujul, fără de care mă simt palidă, dar îl înlocuiesc uneori cu strugurel.

Nu știu dacă toate astea care sunt importante pentru mine sunt și pentru voi. Dar cred totuși că ele transmit ceva, că ar putea face parte din limbajul non-verbal pe care îl pot citi doar unii dintre noi, că ținuta poate face mai mult decât cele câteva cuvinte spuse despre noi. Că atunci când vorvim cu cineva îi acordăm respectul pe care credem că-l merită desi l-am judecat în sinea noastră după ce a transmis prin ținută sau atitudine. Și să nu-mi spuneți că nu ați întâlnit și cazuri de persoane extrem de urâte cu atâta încredere de sine încât v-au influențat să le vedeți mai frumoase, mai forțoase, mai capabile…

 

Mi-ar plăcea să ascult poveștile voastre despre importanța ținutei, a produselor cosmetice sau a parfumului în viața voastră și să aud/citesc situații în care aspectul a schimbat o percepție.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!