X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Funky Business: Cumparaturile si sexul nu asteapta dupa nimeni!

 

by Oana Grecea

Apărută în 2000 și editată de Publica în 2007, “Funky Business” a revoluționat lumea economică de la acel moment încoace, deși acum, când criza a venit peste noi cartea este (parțial) depășită (în sensul că exemplele sunt toate înainte de criză). Totuși, multe din principiile propagate de cei doi autori – Jonas Ridderståle și Kjell Nordström – sunt și astăzi valabile. ”Ca să supraviețuiești și să prosperi, trebuie să te înarmezi cu cea mai eficientă armă letală: cunoașterea” sau ”Într-o atare lume, singurul lucru în care putem avea încredere e că siguranța devine nesiguranță și improbabilul, probabil”.

În vremurile funky pe care le trăim, suntem cu toţii lideri, spun cei doi autori. Deţinem controlul celei mai importante resurse a momentului: propriile creiere, iar bătălia dintre ele este noul război rece. Dar ce înseamnă funky? În viziunea autorilor, a fi funky înseamnă să îți folosești imaginația, să ai o minte liberă, să renunți la tradiționalism și să realizezi că mai multă libertate înseamnă și mai multă responsabilitate.

De aceea, strategiile firmelor trebuie să fie tot timpul noi, altfel decât a concurenților. ”Ca să nu ieşim din joc, trebuie să ieşim în evidenţă”. Organizarea este și ea importantă într-o firmă și este ca o artă de a realiza lucruri neobișnuite cu oameni obișnuiți. ”Afacerile funky înseamnă că vom avea mult mai multe întrebări cu din ce în ce mai puține răspunsuri universal valabile”. Practic, în carte se arată că inovația radicală într-o lume discontinuă înseamnă să uiți de previziuni și să nu mai apleci urechea la studiile de marketing. ”Consecvența e ultimul refugiu al celor lipsiți de imaginație”.

Cum oamenii sunt elementul cheie într-o companie, ei trebuie căutați în locuri neobișnuite. Tot autorii spun că oamenii se manifestă creator în echipe mici. Richard Branson susține că un număr între 50 – 60 de oameni e absolut destul. ”Dacă o companie devine prea mare, împărțiți-o în companii mai mici. Când oamenii încep să nu-i mai cunoască pe ceilalți din clădire și totul devine impersonal, e timpul să divizați compania”, spune fondatorul grupului Virgin.

Managerii ar trebui să dea atenție faptului că oamenii sunt motivați de lucruri diferite, în moduri diferite și în momente diferite. ”Ce te motivează pe tine nu ne motivează pe noi, iar ceea ce îi motiveză pe colegii tăi nu te motivează neapărat și pe tine”.

Încă din anii 2000, din ce în ce mai mult, motivația se bazează pe valori, nu pe verzișori. ”Acum, loialitatea e determinată de valori”. Cum ar veni, angajații nu părăsesc o firmă doar pentru alți bani, au nevoie să și creadă în valorile firmei respective.

Ca și manager, autorii recomandă să-i dai încolo pe 90% la sută din oameni și să le captezi atenția și interesul celorlalți 10% decât să te creadă toți ok și călduț.

Și totuși, cum putem face să ne diferențiem de ceialalți? Componentele esențiale și sursele veritabile ale avantajului competitiv, cum ar fi cunoașterea, calitatea și oamenii, trebuie transformate într-o mică preocupare pentru toată lumea. ”Oameni și organizații din toată lumea, ieșiți în evidență dacă nu  vreți să ieșiți din joc”, îndeamnă autorii.

Ei spun că dacă-ți concentrezi energia pe crearea și apoi pe exploatarea unei nișe extrem de înguste, poți să faci o groază de bani. Soluția este deci să găsim fiecare din noi nișa potrivită pentru a fi câștigător.

La ce ești cu adevărat bun? Ce știi să faci mai bine decât toți ceilalți, în ce moduri creează plus valoare aceste competențe și în beneficiul căror clienți? Câți dintre angajații tăi le împărtășesc? Cât de greu le-ar fi concurenților să le copieze?” – iată la ce ar trebui să ne gândim…

Alte sfaturi din Funky Business:

Cumpărăturile și sexul nu așteaptă după nimeni”.

Mai multă educație în sine nu rezolvă probleme. Uitați-vă în jur, la toți absolvenții de MBA sau inginerii. Atracția și atenția nu se referă doar la conținut, ci și la formă”.

Cu cât o companie se bazează mai mult pe internet și se axează pe cunoaștere, cu atât mai mici sunt șansele ca vreun profit să ajungă în buzunarele investitorilor pur financiari ai companiei”.

Instrucțiunile de trafic pe care creierul uman le-a primit sunt clare: emoțiile au prioritate. Logica nu are decât să aștepte”.

Cunoașterea înseamnă putere”.

Indiferent cât de inteligenți, fericiți sau sofisticați ar fi membrii lor, toate familiile sunt disfuncționale. Singura chestiune e cât de mult”.

”Știrile de azi despre așteptările și experiențele clientului se traduc în profiturile de mâine”.

Mărcile puternice nu cad din ceruri; ele sunt create, iar asta cere timp”.

Europenii trăiesc în țări unde între 15 și 25% din oameni au origini străine. Amestecul e totul”.

Europa este – și a fost vreme de secole – eterogenă din punct de vedere al raselor, religiilor și al oricărei dimensiuni imaginabile. Diversitatea în sine nu e neapărat bună sau rea – ea există și atât. Diversitatea devine ce vrem noi să scoatem din ea”.

20% din populația planetei e responsabilă de 80% din consum”.

 

Recenzia a apărut întâi pe BookMag.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!