X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 25, 2012 - Bucatareala    No Comments

Fursecuri cu bezea

 

 Altfel de fursecuri, destul de dulci dar răcoroase, merg facute atunci când nu știți ce să mai faceți cu gemul pe care-l aveți prin casă.

Am folosit 300 g unt, 10 lingurițe zahăr pudră, esență de vanilie, 450 g făină, o linguriță amoniac, patru gălbenușuri, gem de caise pentru umplutură.

Bezea: 4 albușuri,  16 lingurițe zahăr pudră, un praf de sare, vanilie.

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu gălbenușurile ,vanilia și zahărul pudră. Se lasă să se odihnească acest aluat timp de 30 de minute, după care se adaugă făina amestecată cu amoniacul și se frământă bine până nu se mai lipeăte de mâini. Dacă e nevoie, se mai adaugă puțină făină. Se dă din nou aluatul la rece.

Apoi se întinde o foaie de 0.5cm grosime și se taie cu o formă rotundă mică sau un păhărel mic fursecurile.

Separat, se bat albusurile spumă cu un praf de sare și se adaugă treptat din zahăr până se face bezeaua lucioasă. Întâi se bat bine albușurile cu sare, la viteză mare a mixerului, apoi adăugăm zahărul câte o linguriță, mixând de data aceasta la viteză mică.

Pe fiecare fursesc se pune un moț de spumă și se dă apoi la cuptor până se aurește această spumă. Cuptorul trebuie să  fie încălzit înainte dar când băgați tava în cuptor reveniți la foc mic, până se întărește bezeaua.

Se ung cu gem abia când s-au răcit suficient și apoi se unesc fursecurile între ele.

[nggallery  id=40]

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!