X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 24, 2013 - Bucatareala, video    1 Comment

Fursecuri simple cu nuca sau stafide (+ video)

 

by Oana Grecea

foto și video: Mihai Angiu

Fursecurile cu nucă și/sau stafide sunt preferatele familiei mele, mai ales ale Mariei, de câțiva ani. Se prepară ușor dar sunt migăloase când e vorba de pus în tavă. Dacă aveți copii le puteți cere ajutorul pentru a pune pe ele nucile sau stafidele, în funcție de ce preferă.

Porții: 3 tăvi mari de fursecuri

Timp de preparare: 45 de min

Ingrediente pentru 3 tăvi mari de fursecuri:

3 ceşcuţe rase de zahăr pudră, 3 ceşti cu ulei umplute doar jumătate, 3 ceşcuţe  pline cu vârf de făină, 3 ouă (pe care am uitat să le atașez în imaginile cu ingredientele). Nuci și stafide (înmuiate în apă cu puțin rom și apoi uscate în șervețel) – pentru fiecare fursec (practic puteți reduce numărul de fursecuri punând un ou, o ceașcă de zahăr și una de făină, dar ies destul de puține fursecuri având în vedere că se topesc în gură). Recomandare: folositi pentru masuratori acelasi tip de ceașcă!

Mod de preparare:

Se freacă spumă zahărul cu oul până face băşici, se adaugă uleiul şi apoi făina (aluatul trebuie să aibă consistenţa unei creme moi).

Se ia cu linguriţa din compoziţie, se pun grămăjoare la distanţă (această manevră este cea mai de durată în această rețetă). Pe fiecare fursec se pune o stafidă sau două sau jumătate de bucată de nucă, după preferințe. Puteți face în aceiași tavă și cu stafide și cu nuci pentru toate gusturile.

Se coc la foc iute până se rumenesc pe margine.

Aștept impresii dacă v-au ieșit sau dacă v-au plăcut.

1 Comment

  • avatar

    Sunt delicioaseeeeee ! Vin pe la tine sa gust… Ba nu , sa mananc !

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!