X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 9, 2012 - Interviurile mele    No Comments

Gabriela Lungu, un blogger cu energie

Toată lumea o cunoaște în calitate de om de comunicare. Eu am abordat-o în calitate de blogger. Am descoperit întâi www.treatsandstreets.ro, un jurnal cu idei și păreri despre gătit și călătorit! Am aflat apoi de la o colegă, că aparține Gabrielei Lungu, Managing Partner The Practice, cea mai premiată agenție de PR. Până să devină antreprenor și blogger, a fost jurnalist, publicitar/copywriter şi consultant în relaţii publice.

Când ai început să scrii pe blog și de ce ai vrut să împărtășești din experiențele tale?

Pe actualul blog (www.treatsandstreets.ro) am început să scriu toamna trecută (2011). Întotdeauna am împărtășit cu prietenii mei din experiențele mele de călătorie sau culinare. Călătoresc mai mult decât majoritatea, gătesc rețete interesante, așa că mulți cunoscuți își doreau să afle pe unde-am mai fost prin lume și ce-am mai pregătit în bucătărie. La un moment dat m-am gândit însă că – în loc să le dau prietenilor mail-uri lungi când îmi cereau recomandări de vacanțe sau vreo rețetă – aș putea să pun informația pe un blog, astfel încât atât prietenii, cât și alți oameni să le poată vedea.

Cât de mult contează faptul că ești un om de comunicare și știi cum să prezinți lucrurile?

Probabil că-mi este mai ușor să povestesc decât le e altor oameni. Dar, în același timp, știu că sunt și privită cu un ochi mai critic decât sunt alții priviți, tocmai pentru că se știe că meseria mea este de comunicator.

Cât de des scrii pe blog și care este timpul pe care i-l aloci?

Scriu probabil mai rar decât ar trebui, dar exact atât de des cât am chef și timp. Nu am o miză cu acest blog, alta decât să împărtășesc când și când lucruri pe care eu le consider utile și interesante. Nu vreau să se transforme într-o nouă responsabilitate sau – mai rău – într-o corvoadă. I keep it light & fun, în primul rând pentru mine!

Îmi plac fotografiile de pe blog. Cu ce aparat le faci? Le și prelucrezi? Modul de prezentare (mai ales al rețetelor) e foarte plăcut.

Fotografiile le fac cu un Cannon sau cu iPhone-ul meu. Secretul e că pun o lumină bună, caldă, și că iau imagini de foarte aproape. Nu le prea prelucrez – doar uneori intensific un pic culoarea. Tot ce fac pe blog e 100% făcut de mine; până acum, o singură dată am rugat pe altcineva să scrie o recenzie și am marcat asta clar în text.

Cât de des experimentezi ceva în bucătărie? Cât de des călătorești?

Gătesc cel puțin săptămânal ceva nou și bun; călătoresc minim o dată pe lună.

Cât de personal crezi că poate fi un blog? Care este rețeta succesului unui blog?

Un blog trebuie să fie personal – măcar pentru că exprimam opinii și tot este personal; cât de adânc intrăm fiecare însă în detalii personale, în intimități, cât de mult din noi înșine arătăm cititorilor, e o decizie specială și desigur personală. Nu știu care este rețeta succesului unui blog. Dacă aș deține-o, poate asta m-aș face: bloggeriță de succes.

Crezi în campaniile cu bloggeri? Este colaborarea cu un blogger un marketing mai ieftin și mai de impact?

Cred foarte mult în campanii cu bloggeri și NU pentru că ar fi metode ieftine sau scumpe, ci pentru că sunt metode eficiente, care aduc valoare pe măsura investiției. Ce scrie un blogger la el pe blog este credibil și personal, iar eu cred în mesajele credibile și personale.

Cum vezi viitorul blogosferei în următorii ani? Crezi că se va putea câștiga din această muncă?

Cred că blogerii care se vor ține serios de treabă vor avea o influență din ce în ce mai mare și vor putea să trăiască din ce în ce mai bine din blogging.

Iata si răspunsurile Gabrielei Lungu, la câteva întrebări din chestionarul lui Marcel Proust, pentru a o cunoaște și altfel.

1. Principala ta trăsătură – energică

2. Ce prețuiești mai mult la prietenii tăi – onestitatea

3. Principalul tău defect – control freak

4. Îndeletnicirea ta preferată – vizionarea de filme

5. Preocuparea la care visezi – profesor de yoga

6. Care ar fi pentru tine cea mai mare nenorocire – să-mi pierd entuziasmul și energia

7. Locul unde ai vrea să trăiești –Singapore

8. Floarea preferată – trandafir galben

9. Eroii preferați din viața reală – oamenii care fac lucruri care cer multă muncă și perseverență: maratoniștii de exemplu

10. Ce urăști cel mai mult – blazarea

11. Calitatea pe care ai vrea s-o ai din naștere – înălțime; mă mai cheamă și Lungu

12. Greșelile care-ți inspiră cea mai mare indulgență – cele făcute din prea mare avânt și entuziasm

13. Deviza ta – nimănui nu-i pasă ce-i arăți, dacă nu-i arăți că-ți pasă!

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!