X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Ghid Google Glass pentru nestiutori ca mine

Google Glass in bucatarie, review produs

 

de Oana Grecea

Nu sunt un fan al tehnologiei dar sunt curioasă din fire. Prin urmare am acceptat invitația Quick Mobile de a avea in teste, pentru 2-3 zile, ochelarii Google Glass cu care să filmez o rețetă. Am apelat, just in case, și la echipa de filmare de la Inversee, pentru că singură nu știu cum m-aș fi descurcat. Și bine am făcut.

”Nebunia” a început din momentul în care mi s-a spus că trebuie să am instalată pe telefon o aplicație care se va sincroniza cu contul meu de google. Am început mailurile și mesajele cu prietenii mai pricepuți în ale tehnologiei. Am aflat că aplicația merge pe Android și Iphone. Mi s-a spus așa: ”În funcție de ce sistem de operare are telefonul, ar trebui descărcată aplicația și apoi, din aplicația deschisă pe telefon, trebuie să faci pairing între Google Glass și telefon. În mod normal, după ce ai făcut toate astea, aplicația ar trebui sa te ghideze mai departe”.

1. Aplicația merge doar pe Android 4.0.3 sau mai mare.

2. Aplicația nu este disponibilă pe RO dar se poate descărca de pe http://apps.evozi.com/apk-downloader/. Introduci în câmpul de căutare de acolo “com.google.glass.companion” și apeși Generate download link și pe urmă butonul verde cu Click here to download….
3. Înainte de a putea instala aplicația, trebuie bifată în setările telefonului opțiunea Unknown Sources (de obieci se găsește în meniul Security sau Developer). Fisierul ala APK il download-ezi pe telefon.
4. După ce s-a făcut setarea de la pct. 3, se poate instala aplicația și seta Google Glass.

Astea au fost doar primele indicații. Ei bine, pe un telefon Android dar mai slab, nu a mers. Mie îmi apărea următorul mesaj: “Serviciul puncte de acces in retea al Glass CO1F este indisponibil..” Am încercat de câteva ori, am deschis și închis bluetooth-ul de câteva ori… și nimic. Pentru că se apropia ziua filmării am apelat la cineva din echipă cu Iphone să instalăm programul cu pricina. Pe Iphone nu au fost rateuri, însă asta a însemnat că toate filmele și pozele pe care le făceam se descărcau automat pe contul acelei persoane, deținătoarea contului de google cu care s-a logat. Am acceptat și asta pentru a putea duce până la capăt experiementul.

Cum a fost propriu-zis la filmarea cu ei? O scurtă poveste am spus în video-ul de mai jos:

 

Ce ar mai fi de subliniat? Că dacă i-ar ține bateria, dacă nu ar trebui să-i atingi pentru ”extend video”, dacă ar avea camera orientată mai în jos și ar răspunde într-u totul comenzilor vocale ar fi foarte buni pentru o filmare de rețetă. În bucătărie ai nevoie de mâini libere, de rapiditate, de lejeritate în mișcări. Google Glass sunt revoluționari dar au niște limitări care pentru video de rețete îi face încă neutilizabili. Dacă i-ați încercat pentru alte activități poate că aveți o altă părere.

În documentarea mea de cum să filmez și să gătesc cu Google Glass am descoperit că multe personalități i-au încercat și de-aceea m-am amuzat să fac colajul din poza de deschidere. Am descoperit că în SUA există o aplicație KitchMe, care poate fi descarcată de aici, căreia îi spui ce vrei să gătești și îți spune ingredientele și pașii, cu condiția ca acele ingrediente să existe în țara ta…

Punctul de vedere al echipei de filmare vis-a-vis de experiența cu Google Glass îl puteți citi aici. Rețeta video cu salata Nicoise pe care am gătit-o la filmarea Google Glass o puteți viziona pe site-ul meu ReteteTV.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!