X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Ghidul Implinirii, in viziunea lui Robin Sharma

Pur şi simplu simt că pot să fac şi eu lucrurile să se mişte, că pot reuşi şi eu, atunci când citesc cărţile lui Robin Sharma. Este un merit deosebit şi puţini reuşesc asta. Chiar dacă sfaturile lui par puerile, se remarcă tocmai prin simplitatea şi uşurinţa lor. Cred că nimeni nu ar trebui să mă condamne că citesc aşa ceva, înainte de a parcurge câteva pagini din vreo carte a acestui autor. Şi încă ceva: Robin Sharma îl admiră pe Richard Branson, de care îmi place şi mie, şi pe Oprah un alt idol de-al meu.

Misiunea lui Robin Sharma este aceea de a-i ajuta pe oameni să conducă fără a se numi neapărat conducători şi să dea tot ce au mai bun în ei în orice situaţie. Este ascultat pentru ideile sale pertinente despre cum să câştigi în cariera profesională şi în viaţa personală, fiind solicitat de lideri şi întreprinzători de top, dar şi de organizaţii de renume din peste 50 de ţări.

În Ghidul împlinirii (volumul I), devenit bestseller internaţional şi citat ca referinţă de toţi autorii din domeniul dezvoltării personale, puteţi arunca o privire din interior la instrumentele, tacticile şi tehnicile care au transformat atât de mulţi clienţi ai lui Robin, ajutându-i să devină lideri în domeniile lor de activitate, să-şi împlinească visurile şi destinul cu ajutorul încrederii în forţele proprii şi al gândirii pozitive. Ghidul împlinirii vă va arăta ce aveţi de făcut ca să deveniţi chiar mai buni decât sunteţi şi să obţineţi rezultate remarcabile în fiecare dintre domeniile importante ale vieţii dumneavoastră. Pentru că nici o altă zi nu este mai bună decât ziua de astăzi ca să deveniţi persoana care aţi dorit mereu să fiţi.

* Când Universitatea Yale din Statele Unite a avut nevoie de un expert în dezvoltare personală care să-i inspire şi să-i formeze pe cei din staff, l-a ales pe Robin Sharma.

* Cand Unilever din Olanda a căutat un consultant de talie mondială pentru a-şi determina angajaţii să atingă un nivel de înaltă performanţă, l-a ales pe Robin Sharma.

* Când Harvard Business School a avut nevoie de un expert în leadership care să se adreseze cursanţilor săi MBA, Robin Sharma a fost cel la care a apelat.

Citate din carte:

Important: să fii pasionat la culme de ceea ce ai de făcut.

Aşa cum vă trăiţi zilele, la fel vă făuriţi viaţa. Ceea ce faceţi astăzi este, de fapt, modul în care vă construiţi viitorul. Cuvintele pe care le rostiţi, gândurile pe le care le aveţi, mâncarea pe care o mâncaţi, acţiunile şi gesturile pe care le faceţi vă determină destinul – persoana care veţi deveni, viaţa pe care o veţi avea. Micile alegeri duc la consecinţe gigantice – în timp. Nu există o zi lipsită de importanţă.

Poţi să-ţi reduci cheltuielile cu mâncarea, dar niciodată nu renunţa să investeşti într-o carte bună.

A şti să citeşti, dar a nu citi, este aproape acelaşi lucru cu a fi analfabet.

Mark Twain: Peste 20 de ani, veţi fi mai dezamăgiţi de lucrurile pe care nu le-aţi făcut, decât de cele pe care le-aţi făcut.

Nu poţi câştiga, dacă nici măcar nu intri în joc.

Afacerile înseamnă relaţii.

Gândirea determină realitatea.

Viaţa îi ajută pe cei care se ajută singuri.

Cred că în general obţinem de la viaţă exact ceea ce îi oferim.

Ceea ce semeni, aceea vei culege.

Lăsaţi să se vadă pasiunea, nu ascundeţi ceea ce simţiţi.

Concentrarea, plus progresele zilnice, plus timpul investit, egal geniu. Înţelegeţi bine această formulă, şi viaţa dvs nu va mai fi aceeaşi.

Puţine lucruri sunt mai importante decât a fi un părinte extraordinar. Copiii cresc incredibil de repede.

Încercaţi să nu trasmiteţi temerile dvs copiilor. Învăţaţi-i să se gândească la ceea ce este posibil. Demonstraţi personal comportamentul pe care vreţi să-l vedeţi la copii.

Faceţi-le cunoştinţă cu arta de calitate şi cu marii artişti. Duceţi-i la restaurante interesante. Prezentaţi-le oameni captivanţi, care produc idei unice.

Exerciţiul presupune disciplină. Preţul disciplinei este de multe ori mai mic decât durerea regretelor.

Samuel Ullman: Nimeni nu îmbătrâneşte pur şi simplu trăind un număr de ani. Îmbătrânim renunţând la idealurile noastre. Anii ne pot ridica chipul, dar pierderea entuziasmului ne ridează sufletul.

Răspândiţi în jur pasiune.

Un prim semn de maturitate este capacitatea de a renunţa la satisfacţia imediată pentru o alta cu mult mai mare, pe termen lung.

Paradoxul lumii noastre tehnologizate este că, pe măsură ce devenim mai interconectaţi din punct de vedere electronic, devenim mai îndepărtaţi din punct de vedere emoţional.

Creativitatea se manifestă atunci când sunteţi relaxaţi, fericiţi, când trăiţi clipa. Şi când apare, produce idei care vă transformă lumea. Relaxarea, vacanţele, timpul pe care vi-l acordaţi pentru a vă distra, aduc în realitate mai mult succes.

Angajaţii demisionează pentru că nu li se oferă suficentă apreciere.

Succesul este cea mai bună reţetă a eşecului.

Afacerile se fac iubindu-i pe cei cu care lucrezi şi oferindu-le chiar mai mult decât au dreptul să aştepte.

Regula Jenifer Aniston: îşi acordă o zi în care să se simtă victimă, dacă i se întâmplă să treacă printr-o situaţie dureroasă. După acea zi, se trezeşte dimineaţa următoare cu hotărârea de a prelua controlul a ceea ce se întâmplă în viaţa ei.

Ce anume nu vă place în viaţa dvs, la locul de muncă, sau în ţara în care trăiţi? Faceţi o listă. Scrieţi-o. Citiţi-o cu voce tare. Apoi faceţi ceva pentru a schimba lucrurile în bine.

Un mic exerciţiu. Scoateţi jurnalul sau o foaie albă de hârtie şi faceţi un inventar al cuvintelor pe care le folosiţi cel mai frecvent. Cu cât eşti mai conştient de calitatea limbajului pe care îl foloseşti, cu atât mai mult ai de ales.

Atâta vreme cât inveţi ceva nou în fiecare zi, îţi lărgeşti orizontul cunoştinţelor personale şi îţi perfecţionezi modul de a gândi, nu poţi îmbătrâni.

Există un remediu împotriva îmbătrânirii, de care nu vorbeşte nimeni.  Se numeşte învăţare.

Prea mulţi oameni nu mai pun mâna pe o carte după absolvire. De necrezut. Prea mulţi petrec mai mult timp în faţa televizorului, decât cufundaţi în gândurile celor mai mari personalităţi care au trăit pe acest pământ.

Suntem fericiţi mai ales atunci când ne simţim legaţi de ceilalţi – atunci când facem parte dintr-o comunitate.

Idei pentru relaţii interumane:

1.     Fiţi cei mai pozitivi oameni din lume.

2.     Fiţi sinceri şi vorbiţi deschis.

3.     Fiţi punctuali.

4.     Spuneţi vă rog, şi mulţumesc.

5.     Nu faceţi promisiuni exagerate, dar oferiţi mai mult decât se aşteaptă de la dvs.

6.     Faceţi ca oamenii să devină mai buni datorită faptului că v-au întâlnit.

7.     Fiţi prietenoşi şi preocupaţi de cei din jur.

8.     Ascultaţi ceea ce au de spus ceilalţi.

9.     Interesaţi-vă cu pasiune de ceilalţi oameni.

10.   Zâmbiţi mai mult.

Muzica are puterea de a ne înălţa viaţa, de a îmbogăţi societatea şi de a face lumea mai bună.

Plăcerea vine din lucruri exterioare. Fericirea vine din interior.

Clarificând ce anume vreţi să faceţi în viaţă, deveniţi mai conştienţi de aspectele cu adevărat importante.

Călătoriţi în mai multe ţări şi veţi obţine o perspectivă mai cuprinzătoare asupra lumii.

Pentru a se simţi împlinit, orice om are nevoie de o doză de mister în viaţă. Provocările sunt necesare pentru fericirea noastră. Creierul uman are nevoie de noutate.

Fiecare dintre noi aspiră să fie important.

Investiţi în învăţare şi în perfecţionare, şi veţi face cea mai inteligentă  investiţie posibilă.

Visurile se pot împlini. Concentraţi-vă asupra abilităţilor de ordin financiar, şi situaţia dvs economică se va îmbunătăţi.

 

Ceea ce regretăm cu adevărat sunt locurile pe care nu le-am vizitat, prieteniile pe care nu le+am cultivat, riscurile pe care nu ni le-am asumat şi lucrurile pe care nu le+am făcut împreună cu cei dragi.

Petreceţi timp cu copii dvs.

Marile personalităţi acceptă provocările, înfruntă dificultăţile şi îşi asumă riscuri.

Gândiţi-vă cine doriţi să fiţi, ce valori doriţi să aplicaţi în viaţă şi ce veţi lăsa în urmă.

Ştiam că dacă va fi un eşec, nu-l voi regreta, pentru că singurul lucru pe care l-aş fi putut regreta era să nu încerc.

Nu este niciodată prea târziu pentru a deveni persoana care aţi visat să fiţi.

Ghidul implinirii. 101 sfaturi pentru succes si fericire

Ghidul Împlinirii, cartea a 2-a, este un manifest pentru excelenţă, un manual despre succes si un ghid cu valoare inspirationala. Cartea ofera 101 sfaturi simple dar pretioase, care va vor ajuta sa atingeti excelenta la locul de munca si sa aveti o viata frumoasa. Un singur pas va desparte de momentul în care veti deveni chiar mai buni decât sunteti. Faceti-l astazi.

Sunteti pregatiti sa atingeti maretia în viata personala si în cea profesionala? Credeti ca a venit vremea sa va puneti în valoare calitatile personale si sa obtineti rezultatele remarcabile la care ati visat dintotdeauna? V-ati saturat sa fiti oameni comuni? Daca da, atunci aceste carti sunt pentru dumneavoastra.

„Robin Sharma posedă darul rar de a scrie cărţi care chiar ne schimbă vieţile”

„Un fin observator al vieţii personale şi al carierelor, Sharma îşi încadrează înţelepciunea într-o formă prietenoasă şi accesibilă, care este pe placul cititorilor în fiecare etapă a carierei lor“ – Publishers Weekly

Despre autor: Robin Sharma este unul dintre cei mai apreciati experti în leadership si dezvoltare personala si autorul a 10 bestseller-uri internationale importante, incluzând Calugarul care si-a vândut Ferrari-ul (tradus în 55 de limbi) si Cine te va plânge când vei muri?

Citate:

Pe măsură ce ne maturizăm, adoptăm convingeri negative, prejudecăţi şi temeri paralizante, pe care le preluăm de la cei din jur. Acestea devin barierele noastre invizibile.

Dar fiecare alegere pe care o facem contează. Fiecare pas contează. Viaţa curge după cum vrea ea, nu aşa cum dorim noi.

Care a fost ultima dată când aţi făcut ceva pentru prima dată?

Faceţi o listă cu 50 de lucruri pentru care vă simţiţi recunoscători.

Scrieţi cele mai importante 3 obiective, pe plan profesional şi personal şi lipiţi-le pe oglinda de la baie.

Setea de comoditate ucide pasiunea sufletului.

Dacă nu încerci, nu vei şti niciodată ce ai fi putut obţine.

Analizaţi:

  • care este acel unic lucru pe care – dacă l-aş face- mi-ar îmbunătăţi simţitor modul în care lucrez şi trăiesc?
  • ce trebuie să se întâmple, în următoarele 90 de zile, pentru ca eu să simt că acesta este cel mai bun trimestru din viaţa mea profesională şi personală?
  • cui trebuie să îi arăt aprecierea mea?
  • ce aş dori să schimb în bine, pe plan profesional şi personal?
  • pentru ce anume aş putea fi recunoscător, dar deocamdată nu sunt?
  • ce amintire aş vrea să las, după ieşirea la pensie?

Viaţa nu îţi oferă ce vrei, în schimb îţi trimite ce ai nevoie.

Acceptând situaţia, perioadele grele vor fi mai scurte, iar zilele minunate vor deveni mai lungi.

Nu contează ce cred alţii despre tine. Tot ce contează este ce crezi tu despre tine.

Obiceiuri de însuşit:

  • Folosiţi-vă de obstacole, pentru ca dumneavoastră, cariera şi viaţa dvs să devină mai bune;
  • treziţi-vă devreme;
  • învăţaţi cu pasiune (citiţi în fiecare zi, ascultaţi discursurile unor mari gânditori, urmaţi seminare);
  • petreceţi cel puţin 60 de minute în fiecare zi visând

Luaţi o coală albă de hârtie. Începeţi să scrieţi despre rezultatele profesionale şi personale pe care doriţi să le obţineţi.

Nu veţi primi nimic, până nu cereţi. Oamenii nu vă ghicesc gândurile. Ei trebuie să afle ce anume contează pentru dvs. Şi dacă cereţi frumos, poate vă vor spune da.

Dormiţi mai puţin. Trăiţi mai mult.

Împlinirea, ca lider şi ca fiinţă umană, cere uneori să renunţi la limitările siguranţei. Uneori, trebuie să renunţi la ceea ce este cunoscut. Şi să navighezi în necunoscut. Să încerci lucruri noi.

Visăm la o viaţă lipsită de temeri, plină de bucurii, dar mult prea adeseori evităm cele mai bune practici (de exemplu, să ne trezim dimineaţa devreme, să ne asumăm riscuri, să ne stabilim obiective şi să citim), care cu siguranţă ne-ar conduce către realizarea acestor idealuri.

Cele mai dureroase experienţe ale vieţii sunt tocmai împrejurările care aduc ceea ce este mai valoros.

Dar există ceva cu mult mai important: moştenirea pe care o lăsăm. Modul în care schimbăm lucrurile. Influenţa pe care o avem. Crearea unor lucruri deosebite. Şi semnificative.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!