

Ghiveci din legume de sezon pentru o familie de trei persoane

Am luat de la piață ce se găsește de sezon în materie de legume. Pentru familia mea vroiam să fac un ghiveci de legume cu carne de pui, pentru că nu prea agreăm (din păcate) mâncărurile fără carne, care să ne ajungă 3-4 zile.
Aveam în casă carne de pui mărunțită, de la Transavia, tocmai bună de o tocăniță sau ghiveci. După ce am călit carnea în puțin ulei sau unt (eu prefer să șterg/usuc carnea întâi într-un șervețel), am pus puțină apă peste ea și am lăsat-o la fiert la foc mic, până am curățat și legumele. Apoi am adăugat o conopidă despicată în buchețele mici, 1 gogoșar și 2 ardei roșii capia, 4 cartofi mai mari tăiați cubulețe, 4 morcovi, 2 dovlecei mai mici, 2 cepe. Eu toate legumele, cu excepția cartofilor și a dovleceilor, le toc printr-un mixer Philips, pentru că altfel copilul ar da deoparte toate legumele. (Dacă nu le simte, le mănâncă). Am mai pus apă cu suc de roșii cât trei sferturi din cantitatea de legume, 2 foi de dafin, câteva boabe de piper, sare și puțină vegeta. Le-am lăsat cu capac să fiarbă înăbușit și la foc mic circa 30-40 de minute.
A ieșit un delicios ghiveci în care puteți pune de fapt orice legumă vă este poftă. Cred ca merge si putina varza. Lasati libera imaginatia si cu siguranta iese ceva delicios. Pofta buna!