X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Girl Online, sau unde poate duce blogul unei adolescente

de Oana Grecea

În vacanță îmi place să mă alint. Să citesc cărți care să-mi dea o energie specifică adolescenților și amintiri despre primele iubiri. Îmi place să citesc cărți pe care să le devorez în câteva ore, despre care pot vorbi și cu copilul sau pe care să le citească și el (a mea e preadolescentă).

Așa se face că am avut un teanc de cărți apărute la editura adolescenților și celor aflați la prima tinerețe – editura Epica Publishing – cu coperți frumoase, titluri atractive și conținut care te face să plutești. Astăzi am să vă povestesc despre Girl Online (volumul unu și doi), scrisă de tânăra Zoe Sugg, alias Zoella, vlogger (11,5 milioane de abonați), make-up artist și beauty guru, care trăiește în Marea Britanie. Putea fi o poveste adevărată. Despre o bloggeriță care își construiește o comunitate datorită sincerității și datorită faptului că mulți se regăsesc în postările ei. O adolescentă timidă care își găsește refugiul în blog. Dar am aflat abia la sfârșit (de fapt am aflat de la Maria care îi urmărește canalul și care știa că este ceva inventat nu real) că este doar o poveste. ”Pe blog am vrut să am un loc în care să pot spune cuiva exact ceea ce vreau”, spune Zoe.

Sub numele de Girl Online, Penny scrie pe blog despre cele mai ascunse sentimente ale ei, despre prietenie, băieți, familia ei țicnită și despre atacurile de panică ce începuseră să-i domine viața. Când lucrurile încep să se înrăutățească, familia ei o ia pe sus și o duce la New York, unde îl întâlnește pe Noah, un tânăr american chipeș care cântă la chitară. Fără de veste, Penny se îndrăgostește și surprinde fiecare clipă a trăirilor ei în cuvintele scrise pe blog.

Dar Noah are și el un secret. Unul ce amenință să-i distrugă lui Penny anonimatul și cea mai strânsă relație de prietenie… pentru totdeauna” – ăsta ar fi spoiler-ul de pe coperta patru a cărții. Între aceste fapte se desfășoară un dialog sincer, uman, adolescentin și multe îngrijorări specifice unei fete care se confruntă prima oară cu anumite sentimente, cu fani, cu comentarii.

da04a2f4c4609c25bd224c7287763871

La capitolul Mulțumiri (da, eu îl citesc și pe-ăsta) mi-a plăcut că i-a inclus și pe bunicii ei care o adoră. M-am gândit la ce tip de videouri face ea, la faptul că a început cu un blog, adică cu instrumente moderne de care bunicii ei nu au beneficiat și totuși nu au blamat-o, cum aud mult în ziua de azi la persoanele în vârstă: ”își pierde timpul cu internetul și calculatorul”….

Volumul doi – Girl Online în turneu – este și mai savuros pentru că vrei să știi cum a supraviețuit Peggy celebrității. Și dacă a existat sau nu o poveste de dragoste.

Spoiler volumul doi: ”După ce Noah o invită în turneul său prin Europa, Penny abia așteaptă să-și petreacă timpul împreună cu iubitul ei rock-god-tastic. Nevoită să se confrunte însă cu programul mai mult decât aglomerat al lui Noah, cu colegii de trupă deloc prietenoși și cu mesajele amenințătoare primite de la fani geloși, Penny începe să se întrebe dacă este într-adevăr făcută pentru viața de turneu. În curând, își dă seama cât de mult îi lipsesc părinții, cel mai bun prieten, Elliot, și… blogul său, Girl Online. Oare, va putea Penny să găsească starea de armonie între viața de turneu și iubirea pentru Noah sau va pierde totul în goana sa după vara perfectă?

Coperta Girl online On Tour.cdr

Din volum nu am notat decât asta: ”Girl Online a fost supapa mea creativă și emoțională mai bine de un an, și îmi ipsea. Îmi lipsea și grupul de cititori pe care ajunsesem să-i consider prieteni. Știam că, dacă aș fi încercat să le scriu din nou, ar fi fost alături de mine și de data asta, și la fel cum o făcuseră de când am început să sufăr de anxietate”.

Despre carte (ambele volume, al treilea apărut și el recent) trebuie să știți că a fost un Bestseller internațional, că a fost tradusă în 39 de țări și a fost tratată ca ”fenomenul editorial al momentului pentru adolescentele din lumea întreagă”.

Zoe Sugg, mai cunoscută sub numele de Zoella, este o tânără vlogger de douăzeci și patru de ani, din Brighton, Marea Britanie. Vlogul său în care prezintă sfaturi de frumusețe, modă și stil de viață are milioane de abonați pe YouTube și un număr chiar mai mare de vizualizări lunare. În 2011 a câștigat premiul Cosmopolitan Blog pentru Cel mai bun vlog de frumusețe, iar în anul următor a câștigat premiul pentru Cel mai bun Beauty Vlogger. Zoe a câștigat în 2011 și premiul pentru Cel mai bun vlogger britanic la Teen Awards organizate de Radio 1, în 2014 premiul pentru Cel mai apreciat vlogger din Marea Britanie oferit de Nickelodeon Kids’ Choice Award și tot în 2014 a fost numită Vedeta Internetului pentru Modă și Frumusețe la Teen Choice Awards.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!