X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Grecii de la Olympus produc primul iaurt bio pentru romani

 

by Oana Grecea

Urmând trendul european de consum, grecii de la Olypus au anticipat cerințele românilor și au venit pe piață cu primul iaurt Bio, cu 0% și 3,5% grăsime.

Întâmplător eram consumatoare de iaurturi simple din gama Bifidus de la Olympus. Pentru că mi-au plăcut am căutat pe piață și alte produse de-ale lor, dar în zona cumpărăturilor mele (Mega Image, Kaufland și Lidl) nu există o foarte mare diversitate. Și chiar am vrut, de foarte multe ori, să încerc rețete grecești cu … produse grecești.

Pentru că am observat că există o tendință acordată hranei sănătoase, m-am gândit că n-ar strica să semnalez asta prin acest post.

Iaurtul este produs la fabrica de la Halchiu, județul Brașov. Olympus Bio are în compoziție lapte care provine 100% din agriculturi bio locale, de la animale hrănite și crescute în 18 ferme bio (cu care compania colaborează) și respectă standardele de calitate impuse de către organismele internaționale și naționale în domeniu. Dacă ar fi să o luăm înapoi, pe linia furnizorilor de lapte, a vacilor, a nutrețurilor folosite, a ierbii păscute, lanțul e lung și costisitor, pentru că întotdeauna este nevoie de minim doi ani pentru ca ceva să fie certificat bio. Aceste ferme funcționează pe sistemul circuitului închis al agriculturii, folosind sisteme cât mai apropiate posibil de cele existente în mod natural, în strânsă legătură cu sănătatea solului, a animalelor și cea a omului. Olympus a sprijinit financiar aceste ferme prin programe dedicate fermierilor, care îi ajută să își îmbunătățească metoda de creștere și îngrijire a animalelor, precum și pentru a atinge standarde mai înalte de calitate în activitățtile legate de colectarea laptelui.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 14 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români. În perioada 1999-2013, investiția totală a grupului Olympus în România se ridica la 70 de milioane de euro.

Iaurturile Olympus Bio conțin fermenți S. Thermophilus și L. Bulgaricus, precum și vitamina B12, care corespunde unui procent de 10% din cantitatea zilnică recomandată.

Iaurtul Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri și hipermarketuri din toată țara.

Dacă vreți să fiți la curent cu noutățile companiei Olympus sau să aflați mai multe despre aceste produse, accesați pagina de Facebook – sau site-ul – http://www.olympusdairy.ro/ro/

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!