X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 16, 2013 - Bucatareala    1 Comment

Humus varianta romaneasca

 

by Oana Grecea

Am vrut să specific de la început. Oricât de bun ar ieși, tot nu este ca în restaurantele libaneze. În opinia mea, este o rețetă care se face identic cu fasolea bătută, doar că năutul este mai sănătos decât fasolea.

Eu am improvizat humusul după următoarea rețetă. Năutul și tahina le-am cumpărat de pe Drumul Sării, de la un magazin deținut de un turc, și sunt mai ieftine la preț decât la Mega Image.

Ingrediente:

500 de grame de năut uscat; sare, sucul de la o lămâie, 6 linguri de tahină (un fel de pastă/ ulei de susan), 6 linguri ulei de măsline, 5 căței/bucăți de usturoi, piper

Mod de preparare:

Am înmuiat năutul de cu seară, într-un castron cu apă, cât să acopere boabele.

A doua zi, am pus la fiert năutul întro cratiță și apă cât să vină deasupra lui. După ce a fiert l-am scurs, l-am pus în blender/mixer și l-am pasat puțin. Am început să adaug treptat usturoiul (l-am pasat tot acolo), lingurițele de tahină și uleiul de măsline. Apoi am continuat mestecarea într-un castron, unde am adăugat zeama de lămâie, sarea și piperul.

Vă spun sincer că a ieșit puțin cam vâscos, iar eu îmi aminteam de gustul lui din restaurantul Libanez din zona Hanul lui Manuc și atunci am mai adăugat cam o cană de apă caldă și am amestecat cu blenderul totul din nou. A căpătat o consistență mai aproapiată de ce mi-am dorit și nu și-a schimbat gustul.

Este de preferat să-l consumați pe pâine sau cu pâine, în special ca aperitiv. Potrivit pentru toata familia, inclusiv pentru copii.

1 Comment

  • avatar

    Your hummus looks delicious you were right in adding the water, sometimes you have to do this. Looks great!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!