X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Feb 11, 2013 - Ganduri    2 Comments

Imprimantele HP photosmart, de evitat

by Oana Grecea

In toamna lui 2011 am considerat necesar sa fac o investiție într-o imprimantă deoarece începea copilul școala și bănuiam că vom avea nevoie. Am testat puțin piața și am strâns bani ca să luăm un model cât mai recent. Ne-am zis că peste un an probabil vor apărea alte și alte modele și să nu luăm una veche la care să nu mai găsim apoi piese.

Am achiziționat un HP photosmart  wireless B110 cu 4 cartușe color, asumându-ne chiar și plata mai mare pentru un astfel de cartuș (4 cartuse mici duc cam la 140 lei). La nici un an de la achiziție, a început să dea erori la imprimare (“eroare sistem cerneala 0xc19a0003”) , dar cum se întâmpla azi să meargă, mâine să nu meargă, am lăsat-o în plata ei. Din toamna trecută am făcut efortul să schimbăm toate patru cartușele deodată, în ideea că asta o fi cauza, că le-am schimbat pe rând, pe măsură ce s-au terminat.

Ghinion, a început să nu mai citească cartușele deloc!!! De 4-5 luni până ne-am făcut curaj să sunăm să vedem ce se poate face, imprimanta stă în casă pe post de bibelou. Frustrant e că dacă imprimi ceva, mimează imprimarea – pentru că scoate foaia – dar mai departe.. nimic. Foile sunt albe sau puțin șterse de dungi de culoare.

Din aproape în aproape am ajuns la unicul service autorizat pe imprimante HP din tot Bucureștiul! Am sunat la alte serviceuri HP cum am găsit pe site-uri dar m-au îndrumat spre  Qnet. Serviceul lor autorizat este aici: http://www.qnet.ro/service, adica pe strada Tunari.

Am sunat și mi s-a spus așa: costă 8 euro + TVA constatarea (de parcă tu nu știi ce are imprimanta!), și apoi reparația. Deși să fiu sinceră eu am întrebat cât m-ar costa, că nu o deplasam doar pentru atât și nu mi s-a specificat că doar constatarea, nu și reparația. În maxim 48 de ore găsesc ”buba” și te trăsnesc cu prețul!

Pentru că trebuie schimbat tot ansamblul  imprimantei HP photosmart  wireless B110 pretul reparatiei ajunge la 80 de euro +TVA, adică cât o imprimantă nouă (eu am luat-o cu circa 400 lei, desi intre timp s-a mai ieftinit putin ajungand la 250 lei)! Mă întreb dacă ei îi cred sau îi consideră proști pe clienți, dacă nu există atâta respect pentru oameni. Cum să repari ceva stricat cu prețul unui echipament nou????

Dezamăgirea vine și de la HP care face sisteme atât de proaste încât la printare de 2 – 3 topuri de hârtie din 2011 încoace (consum casnic) aparatura lor nu mai e bună de nimic!

Unde mai pui că o experiență cu un aparat HP mă va face să evit brandul toată viața ba să mai spun și altora cât de prost calitativ este!

2 Comments

  • avatar

    In privinta brandului HP, am doar experienta unui aparat foto. Si-a facut 6 ani datoria cu prisosinta, fara rateuri.

  • avatar

    Aceeasi poveste o pot spune si eu despre o multifunctionala HP 5280, care mi-a luat ochii cu cititoare de carduri, scriere direct pe CD/DVD . Acum o folosesc pe post de scaner pana ajunge la gunoi si folosesc un Canon cu care am printat pe fast 700 de pg. a/n, cu un cartus…!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!