X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Invitatie la film si la spectacol

 

Invitație pentru toată familia. Joi la film, vineri la teatru.

Joia de film la Spatiul Public European

În fiecare joi, începând din 24 ianuarie, la Spațiul Public European e zi de film. Din această dată se lansează programul săptămânal de proiecții de filme artistice și documentare de genuri diferite și venind din toate colțurile lumii, dar care au ceva de spus. Joia de film se adresează tuturor, de la elevi și studenți până la oameni maturi și pensionari si intrarea este liberă.

Debutul programului se face în parteneriat cu Festivalul One World – festival de film documentar dedicat drepturilor omului, care a pus la dispoziția SPE, cu generozitate, câteva dintre titlurile care au fost difuzate în ediția sa din 2012.

24 ianuarie 2013, ora 18,00, prima proiecție din programul “Joia de film”: documentarul “Adevărata Rețea Socială”, realizat în 2010, în timpul violentelor proteste de stradă studențești din Marea Britanie de la sfârșitul acelui an. Ca răspuns la intenția guvernului britanic de a mări taxele de studii, studenții se organizează, în special prin “social media” – Twitter, Facebook, Youtube, mesaje sms, și declanșează o mișcare de opoziție vehementă. Va fi momentul de schimbare a formelor de protest, prevestind impactul major al tehnologiei în declanșarea “Primăverii Arabe” și a mișcărilor de tip “Occupy” din anul următor.

Detalii despre documentarul “Adevărata Rețea Socială” vedeți aici.

 

Vineri spectacol de teatru “Ne-am dat la câini”

Asociatia Pentru Promovarea Istoriei Romaniei, al carui presedinte este actorul Alin Panc, a pregatit spectacolul ”Ne-am dat la câini!”. Spectacolul este inspirat de fragmente de jurnal, declaraţii, documente şi memorialistică din perioada comunistă. Nu este teatru documentar. Este un spectacol de amintire, apolitic, fără niciun fel de substrat, fără dorința de a provoca.
”Pur și simplu, trebuie să știm!” este concluzia care vrea să reiasă din acest spectacol. ”România a traversat o perioadă lungă de comunism, de dictatură proletară şi poliţie politică, o perioadă de crime împotriva umanităţii şi nici până azi nu ne învrednicim să facem procesul comunismului. Uităm repede sau ne prefacem că uităm. Evităm mereu să ne asumăm istoria, cu bune şi cu rele. Am avut cea mai lungă rezistenţă armată anticomunistă din lume şi, în acelaşi timp, am aceeptat un sistem politic inuman” scrie pe pagina de prezentare a piesei ”Ne-am dat la câni”.

Piesa de joacă vineri, 25 ianuarie, la Sala Dalles. Biletele se găsesc la sala Dalles, pe biletoo.ro si bilete.ro. Pretul unui bilet este de 40 de lei.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!