X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 23, 2012 - Bucatareala    No Comments

Julia Child, prima femeie in postura de bucatar

by Oana Grecea

 

Pe 15 august se implinesc 100 de ani de la nasterea Juliei Child, iar Google a fost pe faza in 2012 si a avut un logo pe masura evenimentului. Pentru cei care nu au auzit de ea, este prima persoana care a reinventat gatitul, a scris o carte atractiva de gatit, a avut o emisiune culinara (prin 1960), iar celebra a facut-o filmul cu Meryl Streep, Julie&Julia.

Cartea sa “Mastering the Art of French Cooking“, s-a bucurat de succes, dar este un indrumar foarte bun pentru orice gospodina si un ghid complet in bucatarie. Am downloadat-o de pe net si o sa atasez aici un capitol pe care nu l-am gasit in nici-o alta carte (poate Sanda Marin?), despre recipientele/vasele folosite sau necesare in bucatarie.

15 august fiind o zi libera la romani (Sarbatoarea Sf Maria), cred ca exista timp sa vizionam filmul de 123 de minute, aparut in 2009.

Un articol superb despre ea a scris Vanity Fair, intitulat Our Lady of the Kitchen.

Iar BBC-ul a facut un scurt remember.

De asemenea, un remeber de la Russ Parsons, care a cunoscut-o, apare in Los Angeles Times.

Ori pe blogul The New York Times.

Americanii au celebrat-o cum se cuvine pe cea de la care au invatat cum sa gateasca frantuzeste. Si The New Yorker publica pe blog un articol despre cum sa invatam sa mancam ca si Julia Child, aici.

Si in Romania s-au scris cateva articole despre ea astazi, gratie Google: http://www.agentia.org/monden/julia-child-nu-a-schimbat-doar-obiceiuri-culinare-ci-un-intreg-stil-de-viata-gasronomic-37294.html

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!