X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Lectie interactiva (gratuita) pentru copii la Muzeul Antipa, oferita de Samsung

 

by Oana Grecea

În perioada 2 iunie – 14 iulie, în fiecare zi de luni, elevii claselor I-IV vor putea participa la workshop-uri interactive în cadrul Galeriei Digitale Samsung de la Muzeul „Antipa”. Înscrierile în acest proiect de Smart Classroom se fac pe pagina http://www.samsung.com/ro/descopera-natura, iar la fiecare lecție vor putea participa GRATUIT 15 copii,  probabil primii înscriși la atelierele propuse (pe link apare o adresă de mail unde puteți face înscrierea).

Implementarea soluției Smart Classroom la Muzeul „Grigore Antipa” face parte dintr-un program educațional inițiat de Samsung, destinat copiilor din ciclul primar, intitulat ”Descoperă natura. Descoperă viitorul”. Pe parcursul lecției, copiii vor descoperi, cu ajutorul tehnologiei, 70 de animale rare, conservate în 6 dintre colecțiile științifice ale Muzeului: Colecția Entomologică, Colecția de Pești, cea de Amfibieni & Reptile, Colecția de Păsări si cea de Mamifere. Totodată, colecția digitalizată le va oferi vizitatorilor acces la o expoziție pe care nu ar putea să o vizualizeze în mod normal în cadrul Muzeului, din motive de conservare a colecțiilor, cuprinzând piese deosebit de valoroase, științific și patrimonial, dar și unele specii rare sau chiar amenințate cu dispariția.

Pentru digitalizarea pieselor și speciilor rare din Colecția Științifică „Fauna României” și pentru implementarea soluției Smart Classroom, Samsung România pune la dispoziția Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” soluția Smart Classroom, constituită atât din suport hardware (15 tablete și un E-board), cât și software.

program Antipa

Fiecare lecție va cuprinde o vizită ghidată în sectorul dedicat faunei României, unde copiii vor putea vedea flora și fauna autohtonă și vor putea descoperi detalii morfologice ale unora dintre animalele rare din fauna României. Pentru ca elevii să-și însușească cât mai bine informațiile, la finalul fiecărui curs, aceștia vor avea parte de o lecție interactivă prin intermediul soluției Samsung Smart Classroom, pentru o experiență creativă și deosebită.

Eu am înscris-o pe Maria și vă voi povesti cum și dacă i-au plăcut întâlnirile, asta dacă nu o face ea pe blogul ei.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!