X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Lecturi care m-au imbogatit in 2013

 

by Oana Grecea

Eu mă bucur de traficul din Capitală doar atunci când stau jos și pot citi o carte. Doar în trafic pot ”fura” o oră ”liniștită” de lectură și uneori mă supăr că am ajuns pentru că aveam vreun pasaj important de terminat. Nu butonez telefonul pe drum, nu mă uit la tv acasă. Pierd oare ceva?

fata citind

(sursa foto: http://mo-viagem.blogspot.ro/2011/09/desenhos-avulsos-14.html)

2013 a fost cred un an aglomerat, dacă judec după cărțile citite. Și pentru că tot am citit niște cărți anul trecut, multe sau puține nu știu să spun, mă alătur și eu inițiativei lui Chinezu (respectiv Cristian China Birta) în campania ”Biblioteca bloggerului român”. De fapt, un mod de promovare a cărților și a cititului, devenit cam ”desuet” în ultima perioadă datorită concurenței tv…

Preocupările mele în materie de cărți sunt diverse, de la beletristică la cărți de dezvoltare personală sau despre sportivi, biografii sau autobiografii, la cărți despre bucătari și secretele lor. Prin urmare, deși am citit mai multe cărți decât cele despre care am scris pe blog (motivată de colaborarea cu blogul Elefant.ro – adică  cu Bookmag) voi face o selecție doar din cele care apar pe site-ul meu.

Cu toate că mi-a fost greu să alcătuiesc un top am făcut unul care arată cam așa (linkurile duc către recenziile mele de pe blog, cu excepția ultimelor cărți menționate pe care le-am citit dar nu am simțit nevoia să le povestesc):

1.  ”Lapte negru”, de Elif Shafak (apărut la editura Polirom)

2. ”Caietul Mayei”, de Isabel Allende (editura Humanitas Fiction)

3. ”The Tipping Point”, scrisă de jurnalistul Malcolm Gladwell, editura Publica

4. ”O singură școală pentru toată lumea – Khan Academy”, de Salman Khan. editată de Publica

5. Prizonierul cerului, de Carlos Ruiz Zafon, apărută la editura Polirom

6. Pete Sampram. În mintea unui campion, scrisă de jucător în colaborare cu Peter Bodo, editura Victoria Books (Publica)

7. Funky Business, de Jonas Ridderståle și Kjell Nordström, editura Publica

8. ”Musai List”, de Octavian Pantiș, editura Publica

9. Remedii Lente, de Carl Honore, editura Publica

10. Regina Noor, Calea spre credință – Memorii, editura Rao

Am mai citit și mi-au plăcut: ”Camera”, de Emma Donoghue (carte apărută la editura Trei), Emir Kusturika, Unde sunt eu în toată povestea asta? cu subtitlul Autobiografia unuia dintre cei mai îndrăgiți și nonconformiști regizori contemporani, editura Polirom, ”Mănâncă, roagă-te, iubește! a lui Elizabeth Gilbert, bestseller apărut la editura Humanitas, ”Născuți pentru a alerga” de Christopher McDougall (tribul ascuns, ultra-alergătorii și cea mai frumoasă cursă pe care lumea n-a văzut-o niciodată) apărută la editura Preda Publising, ”Ultramaratonistul”, scrisă de Dean Karnazes, editura Preda Publishing; “Calea lui Mandela – 15 lecții despre viață, iubire și curaj”,de Richard Stengel; ”Usain Bolt”, biografie scrisă de atlet  și asistat de jurnalistul britanic Shaun Custis; Kitchen Confidential – Aventuri din intimitatea restaurantelor, de Anthony Bourdain, editura Publica; Creierul și inteligența emoțională, Richard Davidson și apărută la editura Litera, în colecția IQ 230; ”Intelectuali la cratiță – Amintiri culinare și 50 de rețete”, carte apărută la editura Humanitas; ”Puterea minții” de James Borg, carte apărută la editura ALL; Biografia Andreei Răducan (carte intitulată ”Reversul Medaliei”);  ”Cartea de bucate, ospitalitate și povești minunate” de Margaret Yardley Potter (străbunica lui Elizabeth Gilbert), volum apărut la editura Humanitas; Celibidache – Întâlniri cu un om de excepție (texte reunite de Stephane Muller și Patrick Lang), apărută la editura Spandugino; ”Toți oamenii sunt mincinoși”, de Alberto Manguel, editura Humanitas; ”Carmen Sylva, regina poetă” scrisă de Silvia Irina Zimmermann și apărută la editura All; ”Rețetele lui Hemingway”, de Craig Boreth (tipărită la editura House of Guides PG, 2013); ”Paturi de împrumut -Confesiuni nechibzuite despre hoteluri, ponturi și așa-zisa ospitalitate”, carte apărută la editura Publica; “Confesiuni” scrisă de americanca Jodie Rhodes, editura ALL; Omar cel Orb, de Daniela Zecca- Buzzura; Craii și morții, de Dan Stanca; Șoseaua Cățelu 42, de Alina Nedelea; Hotel Universal, de Simona Sora; Cronicile Genocidului de Radu Aldulescu.

M-aș bucura să nu uitați o idee esențială în ce privește cărțile, cuprinsă în vorbele lui Jacqueline Kennedy (poza de mai jos):

f25f20c7c01bc09d744e03079fe2c8ab

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!