X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jul 21, 2015 - Familiale, Ganduri    No Comments

Like-uri pentru paginile de home-design si constructii

 

de Oana Grecea

Facebook-ul ăsta e deștept foc. De 2-3 luni de când m-am apucat de casă a ”încasat” toate like-urile pentru companiile de home-design și de construcții posibile și imposibile, românești sau străine care mi-au apărut în fața ochilor. Parcă știa FB-ul că o să tot postez chestii de casă. Știu că există un algoritm care îți afișeașează ce te interesează, dar vroiam să vă spun și vouă ce mi-a ieșit în cale, ce mi-a folosit și ce nu.

Oricum le-am ”luat” banii celor care aveau campanii sponsorizate pe FB. Vroiam să intru și să văd, chiar dacă nu îmi permiteam sau nu era cazul atunci. Cumva, toate mi-au folosit într-un fel sau altul. Cu unele mi-am pierdut și timpul, în căutarea unei soluții cu care să schimb opinia/experiența/obișnuința constructorului de a lucra. Nici acum nu știu dacă consumul de energie sau cunoștințele despre izolație cu vata minerală Knauf îmi sunt sau nu utile la ceva, dar știu că am simțit nevoia să intru să citesc înainte de a mă apuca de acest capitol. O altă casă nu am de gând să fac.

Knauf

Totuși, ca să înțelegeți cum de am dat atât de multe like-uri și cum am ajuns la unele pagini ar fi de spus că din aproape în aproape. I-aș spune documentare. Pentru bucătărie spre exemplu am pornit de la Magazinul Mobilei (Mag Mob), revista de specialitate din domeniul mobilei din România, de la care am aflat de firme românești cu mobilier deosebit, mai ales companii care fac și insule. Mi-am dorit firme locale, nu reprezentanțe internaționale. Așa am ajuns la cei cu care am colaborat pe mobila de bucătărie și pe care merită să o prezint într-un articol separat – compania Romvitrivine din Buzău (cu showroom în București începând din luna august), care au brandul Euphoria Kitchen Hall. Dar am explorat și găsit lucruri frumoase și la companii precum Delta Studio și Amplius 2000, dar cu prețuri peste posibilitățile mele. Nici nu am îndrăznit să mă apropii de Kuxa Studio, cea mai promovată firmă de bucătării de pe FB în opinia mea din această perioadă. Blogul lor – Bucatarii.com – este însă cel mai util site de pe piața din domeniu în opinia mea. Chiar și Ikea avea variante pe placul meu, doar că la prețul de simulare (după 3 ore de stat cu un angajat în fața aplicației care mai dădea și eroare) se adăugau electrocasnicele și chiuvetele din dotare și săreau peste bugetul meu. Aveam nevoie de o bucătărie specială și deosebită pentru fimările mele și cred că a ieșit până la urmă așa, cert este că nu puteam să apelez la companii cu meșteri care-ți taie placa direct la tine în casă.

euphoria

Pagina mea de like-uri arată așa:

Românești (sau cu sediul în țara noastră):

MCA Grup – pentru rulouri la geam și copertine. Culmea e ca în perioada asta au reduceri dar nu am eu bani. Dacă vă duceți din FB pe site-ul lor o sa găsiți și calculator de prețuri și alte site-uri conexe cum ar fi ușile de garaj.

Pentru geamuri termopane am consultat Gealan România (pagina de FB se cheamă Discuții la Fereastra), VekaRehau Romania și Far Est, la toate primind oferte peste posibilitățile mele. Până la urmă geamurile sunt partea casei de care sunt nemulțumită, soluțiile tehnice ieftine pe principiul ”merge și așa” găsite de constructor stându-mi acum pe creier de câte ori văd că un geam e fix, că gamurile de la bucătărie le-am făcut lungi degeaba pentru că sunt fixe și doar unul mic se deschide. Și nici mai multe straturi de protecție nu au, doar culoarea aleasă – stejar auriu – fiind ok. Nu mi-au pus glafuri, nu plasă (asta am plătit-o eu separat că nu a fost o avere).

Benjamin Moore – m-am documentat pentru vopseaua lavabilă cu efect de tablă de scris.  Am ales însă varianta Caparol, ceva mai ieftină raportat la cantitate. Cu două cutii de 2,5 l am vopsit jumătate dintr-un perete de 5,8 m (la bucătărie) și un perete întreg de 4 mp în camera copilului care și-a dorit să poată desena. Deși vine foarte frumos, trebuie să recunosc că după ce ștergi ce ai desenat peretele rămâne pătat exact ca la tabla de la școală după ștergerea ei cu buretele. Practic am fost nevoită ca după fiecare desen al copilului să zugrăvesc la propriu din nou dacă am vrut ca suprafața să rămână perfect neagră. Dacă acceptați ca peretele să fie mereu ușor pătat ca de urme de cretă atunci puteți lăsa copilul să tot deseneze.

vopsea Caparol Tabla de scris

Perdele Tâmplărie – pentru inspirație și variante de perdele la prețuri acceptabile.

perdele tamplarie

Parchet pe viață – cel mai frumos și deosebit parchet și un site pe măsura produselor, doar că prețurile erau peste posibilitățile mele.

JYSK România – pentru perdele, galerii sau chestii mai ieftine decât la Ikea

Ytong– mă interesau soluții tehnice pentru casă pasivă sau panouri solare puse deasupra mașinii din curte. Am încercat și să-mi fac o simulare de preț la calculatorul cu datele despre cât te-ar costa zidăria casei tale dar trebuia să încarci proiectul casei și aici am avut noțiuni diferite asupra denumirii de ”proiect”. M-au sunat să-mi explice, vroiau să se și deplaseze la fața locului dar pe mine mă interesa întâi și întâi doar orientativ un preț pe care nu l-am putut obține. Prea multe detalii uneori ”omoară” un om care abia se inițiază în tainele construirii (mai degrabă supravegherii) unei case.

DedemanPraktiker, Hornbach, Bricostore, Leroy Merlin – retailerii la care trebuie să alergi în căutarea unui angajat ca să afli dacă produsul căutat e cel potrivit, ca să-ți coboare marfa de pe raft (că de obicei e nevoie de mașini speciale). De la unul am cumpărat gresia și parchetul, de la altul bateriile la baie, caloriferele, cada, wc-urile, de pe Valea Cascadelor ușile, asta după ce le-am luat la rând și am analizat prețurile și m-am întors pentru una sau alta. Tare mi-aș dori să le poți găsi pe toate într-un singur loc, asta ar scuti și timp și bani de transport (majoritatea materialelor sunt voluminoase și necesită o mașină mai mare), dar nu e cazul, trebuie să și pierzi o grămadă de timp. În week-end când putea veni și soțul să vedem și să cărăm era super aglomerat și durata de răspuns la o întrebare la raft era de trei ori mai mare, în timpul săptămânii dacă mă duceam era mai ok dar trebuia să decid singură ce cumpăr și ce nu. Nici site-urile și nici cataloagele nu-ți dau informația completă, adică nu au toate produsele afișate ca să te poți documenta înainte de a ajunge la magazin. Ca să țin minte făceam poze la produse și la prețuri, pentru că altfel mă încurcam și zăpăceam.

Cesarom (am văzut un model superb de gresie care imită parchetul, pe care scria antichizat Bordeaux, dar nu am mai ajuns să cumpăr de la ei), Kuma Romania (specializați în lavoare, modele superbe, însă nu se prea potriveau cu ce vroiam eu să fac și să-mi permit), Cum sa decoramPerdele de Lux, Classen Usi.ro, Mobilier Decorama, Fabrica de Litere, Beko, Holcim, Interior Design Irina Neacsu, Deco Casa&Gradina, Case din Lemn Vechi, Flanco, Adela Parvu, Knauf Insulation Romania – sunt pagini pe care m-am documentat și pe ale căror site-uri am intrat ulterior.

Copertine si Parasolare – un site care mă interesează pentru acoperirea terasei și o eventuală pergolă,

Piatra Online.ro – o pagină foarte activă care te înnebunește cu imaginile de amenajare grădină sau casă cu piatră naturală, granit etc. Când voi ajunge la grădină le voi cere și un preț.

piatra online

Urmează să caut pagini cu soluții ieftine și drăguțe pentru amenajarea grădinii, despre care vă voi povesti când ajung la acel moment.

Internaționale (la primele am pus link, după care am renunțat, le căutați voi pe FB dacă sunteți curioși) – le-am folosit fix pentru inspirație:

Freshome (site fondat de romani dar in limba engleza, cu deschidere si proiecte internationale), GardenistaCountry Living Magazine, House Beautiful Magazine, The Little Corner, RemodelistaClarabelle Interiors, Susie Watson Design, Cabbages and Roses, Kate Forman Design, Sarah Hardaker, Normandy Remodeling, Vanessa Arbuthnott, OKA, Country Courtains, Tip Junkie, Formex, Maison & ObjectBoligPlussVAKRE HJEM & INTERIØR, GreenGate, Balustrade and Bitters, Suzzane Tucker Home, Cire Trudon, Jonathan Rachman Design, Helen Davis, Arteriors Home, John Robshaw Textiles, Izola, Safavieh, Madeline Weinrib, From the right Bank, Rachel Horn Interiors, Curbed, Material Girls, Kelly Wearstler, Dwell Studio, Tobi Fairley Interior Design, Cavalier by Jay Jeffers, Michael Smith, Old Brand New, Ryan Korban, David Easton, Elegance Decor, Laura Day Living, The Peak of Chic, coco+kelley, Barn Trash, The Shabby Nest, Garden Betty, Accents of the South, Loft & Cottage Interiors, Stil Novo Design, California Homes Magazine, HiHo Home Market, Design the Hall-Way, Vintageweave Interiors, MLB Design Group, Kathryn M. Ireland, Los Angeles Times Home&Design, Beloved Green, Dine X Design, Karen’s Cottage, Brambleberry Cottage, Fifty One and a Half, Studio Ten 25, Shabby Chic, Livingetc, Home Made Simple, Ana White, Craft Magazine, Pottery Barn Kids, Shades of Light, Catalog Living, My HomeIdeas.com, Taste Book, Veranda Magazine,  Z Gallerie, Terrain, Elle Decor, Crate and Barrel, Design Sponge etc.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!