X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Lungul drum pana la libertate al inventatorului Valentin Boanta

 

by Oana Grecea

foto: Vali Mirea Photograpy

Odată ce Valentin Boantă (34 de ani) și-a dat acordul pentru interviul din revista BIZ, am pornit pe drumul lung spre Vaslui cu ceva emoții. Povestea de la agonie la extaz și apoi în iadul închisorii din Vaslui este spusă de inventatorul Valentin Boantă (cel care a sprijinit fraude bancare iar apoi a inventat un dispozitiv inovator de securitate pentru carduri) după gratiile închisorii – la acel moment, în exclusivitate pentru o revistă de business din România.

Are pregătire artistică, a făcut liceul de arte plastice “Nicolae Tonitza” din București și a intrat la Academia de Artă “Nicolae Grigorescu”, pe care a abandonat-o ulterior. A ajutat la fraudarea unor bănci, cunoaște tot ce se poate despre dispozitivele de securitate bancară, deși nu este nici programator, nici informatician. Și în cazul infracțunii, dar și în cel al creării dispozitivului care să nu mai permită  fraudarea cardurilor bancare, contribuția sa a ținut de… design.

Întreaga poveste o puteți citi aici.

Valentin Boanta

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!