X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

M-am plimbat prin Bucuresti in compania unui vin rose si-a unui Gelato

 

de Oana Grecea

Ne-am întâlnit pe înserat în prima zi răcoroasă din vara asta. Să degustăm un Gelato din fistic de Sicilia și să simțim aroma și savoarea unui vin rose cu nume de ritual ce invocă ploaia și fertilitatea (vinul Caloian provine de la Crama Oprișor).

Am fost o gașcă de bloggeri/jurnaliști de food care au privilegiul să deguste uneori lucruri într-un cadru informal. Și să socializeze, așa cum îi stă bine unui om care scrie. Dacă nu îți alegi subiectele direct de la sursă, atunci cum ar fi mai bine?

E foarte relaxant și distractiv să te plimbi prin București ca turist, nu ca locuitor al acestui oraș. Să încercați să vă plimbați odată (eventual cu aparatul în mână) și să vedeți câte lucruri frumoase descoperiți. Când mai ești și în compania unui Gelato (înghețată artizanală) și a unui vin aromat ”călătoria” nu poate fi decât plăcută.

London Bus prin Bucuresti

Noi ne-am plimbat cu un London Bus (model mai vechi dar care imită mijloacele de transport londoneze) echipat cum se cuvine pentru turiști. În călătorie ne-au însoțit și Sergiu Nedelea (somelier) și Jurgen Reich (fondatorul Gelato Mio) și ne-au dat informațiile de care aveam nevoie pentru a degusta în cunoștință de cauză. Dacă ochiul a surprins Capitala turistică, papilele gustative au fost impresionate de produsele de la Gelato Mio, o gelaterie artizanală care livrează chiar și acasă pe bază de abonament dar are contract și cu diverse locații din București. Dintre aromele prezente – Gelato din fistic de Sicilia și Vanilie de Madagascar – m-au impresionat cel mai tare, deși veți vedea în cupa din poză că am încercat mai multe arome.

Gelato si rose Caloian

Am plimbat prin cerul gurii și Caloianul Rose și Cabernet Sauvignionul (alb) de la Crama Oprișor, dar m-am consolat cu ideea că voi savura vinul în liniștea casei, alături de partenerul de viață, după ce termin cu șofatul în acea zi.

Oana Grecea si Sergiu Nedelea,  somelier

Oana Grecea, Sergiu Nedelea (somelier)

Aș încheia spunând că trebuie să ne plimbăm și să ne bucurăm de momente ca și cum merităm să fim acolo unde suntem. Să savurăm clipa.

Vă las în compania galeriei mele foto. Unele poze din București sunt făcute prin geamul microbuzului și nu sunt foarte clare.

IMG_1125_resize IMG_0954_resize IMG_0956_resize IMG_0960_resize IMG_0964_resize IMG_0966_resize IMG_0970_resize IMG_0973_resize IMG_0976_resize IMG_0999_resize IMG_1000_resize IMG_1002_resize IMG_1003_resize IMG_1016_resize IMG_1021_resize IMG_1033_resize IMG_1040_resize IMG_1058_resize IMG_1062_resize 2 3 4 5

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!