X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 17, 2013 - Bucatareala    No Comments

”Mai mult decat o cafea” in primul magazin Tchibo

 

by Oana Grecea

Brandul Tchibo este cunoscut în România ca un brand de cafea. Habar nu aveam că marca nemțească deține mai mult decât fabrici de cafea în lume, că din 1973 și-a extins portofoliul de la un lanț de cafenele la magazine în care se vând și alte produse nealimentare.

Îmi plac afacerile de familie, iar Tchibo este una dintre ele. Compania germană Tchibo este o afacere de familie începută în anul 1949 în Hamburg de către Max Hertz și Carl Tchiling. Cu mai bine de jumătate de secol în urmă, Tchibo livra cafea prin poştă. Primul magazin Tchibo și-a deschis porțile în 1955, iar în 1958 aveau deja circa 77 de magazine. De la fabrici de măcinare și prăjire a cafelei, la servicii pentru vacanțe, servicii de telefonie mobilă la depozite si magazine de haine ,Tchibo acoperă de peste 60 de ani o paletă foarte largă de produse în toată lumea.

Compania este prezentă pe piața din România din anul 2000 având în portofoliu mărcile de cafea Davidoff, Privat Kaffee, Tchibo Exclusive, Tchibo Family şi Eduscho. Recent compania Tchibo a primit distincția de furnizor oficial al Casei Regale a României.

Motivul acestui post este că le-am văzut recent primul magazin deschis în România, în (recent) inauguratul centru Promenada Mall. Nu am apucat să iau seama la prețuri, dar un magazin de cafea, cu o mini-cafenea (știți cum e, în timp ce soția probează și tot probeză, soțul poate sta liniștit pe-un fotoliu să savureze o cafea) și haine (pentru bărbați, femei, copii) și ceva produse de bucătărie și casă nu poate fi decât o încântare. Magazinul are peste 400 de metri pătrați, oferă WiFi gratuit și posibilitatea măcinării cafelei pe loc dar și a combinării boabelor după cum vrea fiecare din noi. Tchibo dorește să continue expansiunea magazinelor de acest tip, atât în București cât și în alte orașe ale țării.

Primul magazin Tchibo a fost deschis în anul 1955 în Hamburg și oferea clienților posibilitatea de a gusta cafeaua înainte de achiziționare. A urmat apoi extinderea portofoliului și cu  produse nealimentare ajungând  în prezent la un număr de peste 1050 de magazine proprii.

Colecţia Tchibo pentru Acasă oferă un set complet de accesorii menite să îmbunătățească confortul locuinței. Există colecții de accesorii pentru bucătărie, mobilă şi electrocasnice, veselă, ceramică şi porţelan oferă soluții practice și idei noi pentru întreaga casă.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!