X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

May 4, 2016 - Bucatareala    No Comments

Mergeti in iulie la Cluj, la festivalul Street Food

Mâncarea de pe stradă este uneori mai bună ca cea din restaurante. Sunt zone – precum India – unde te-ai indoi de “condițiile de igienă” în care a fost preparată mâncarea, dar cu toate astea o savurezi din suflet. Spun asta majoritatea celor care au călătorit în Asia, India sau SUA, poate mai puțin în Europa, unde legile/ regulile și (poate) snobismul ne fac să ne îndoim de mâncărurile de pe stradă. De altfel, condițiile de obținere a unei autorizații de preparare și vânzare în stradă a mâncării sunt destul de drastice chiar și în România.

Așa se face că ar trebui să ne bucurăm și delectăm cu festivalurile de street food care ne oferă posibilitatea să mâncăm preparate făcute pe loc, rapid, proaspete, adesea din ingrediente locale și într-o atmosferă relaxantă, alături de o băutură și o muzică bună.

Între 7-10 iulie 2016 în Cluj, pe Aleea Stadionului, va avea loc Street Food Festival, sub recomandarea lui Chef Foa, eveniment pe care m-am decis și eu să-l mediatizez și recomand cu drag pentru că am un feeling că va fi drăguț și delicios. Lansat la inițiativa agenției clujene Why Not Us și sprijinit desigur de autorități, festivalul are ambiții mari și idei originale.

Chef Foa va găti live, în aer liber, în serile de 8 și 9 iulie, iar duminică va prepara un brunch pentru întreaga familie.

Despre festival puteți afla mai multe pe site-ul lor – http://streetfoodfestival.ro/. Vor fi mai mulți expozanți și producători locali, veți putea alege mâncare diversă și veți putea cumpăra ingrediente și preparate proaspete și handmade.

În privința condițiilor de participare ca expozant, contactați organizatorii la adresa de pe site și probabil veți afla de la ei dacă aveți gaze sau curent electric pentru gătit, dacă vă amenajați singuri standul sau ei vă pun la dispoziție doar o parcelă, care sunt costurile, ce număr de oameni estimează că vor participa.

Dacă sunteți doar turiști sau localnici din Cluj, trebuie să știti că este un eveniment potrivit pentru toată familia, iar dacă aveți copii vor exista și ateliere culinare pentru ei.

Urmăriți-mă și urmăriți-i (pe pagina de Facebook spre exemplu) pentru a fi la curent cu noutățile ce mai apar până în iulie.

Cu o lună înainte (3-5 iunie) va avea loc un alt festival de street food în București, în zona Băneasa Shopping City, o zonă prea comercială pentru gusturile mele.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!