X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Dec 15, 2012 - Bucatareala    No Comments

Mousse au chocolat by Heidi

 

Un răsfăț de sărbători, dacă vreți altceva în loc de tradiționalul cozonac. Se face simplu și rapid, în maxim 30 de minute, fără a pune perioada în care stă la frigider. Deasupra puteți orna după dorințe, cu scorțișoară ori ciocolată rasă. 

Este nevoie de:

O tabletă de ciocolată Heidi, 2 gălbenușuri, 2 linguri de zahăr, 20 ml smântână dulce, 2 albușuri, un vârf de sare, 1 lingură de zahăr.

Mod de preparare:

Topește ciocolata. Separat amestecă bine gălbenușurile cu zahărul până compoziția devine lucioasă.

Amestecă gălbenușurile cu zahărul încorporat cu ciocolată topită.

Bate smânâna bine până devine frișcă. Amestec-o încet cu compoziția din ciocolata topită.

Bate spumă albușurile cu praful de sare.

Amestecă albușurile spumă cu o lingură de zahăr, apoi încorporează încet albușurile în compoziția de ciocolată.

Pune-o pentru 3 ore la frigider și apoi servește-o cu poftă!

(reteta a fost preluată integral dintr-un pliant Heidi aflat la casa de marcat din Outlet store-ul lor din Pantelimon)

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!