X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 4, 2012 - Bucatareala    No Comments

Muraturi asortate de chef condimentate

 

Recent l-am cunoscut pe Chef  Dumitru Bucșă (de la Hotel Pullman), care a vândut câteva ponturi pentru murăturile asortate cu care-și onorează oaspeții din restaurant. Am putut să-l ascult și să-l văd în cadrul worskopului de fotografie culinară organizat de F64, Lumea rețetelor și Hotel Pullman Bucharest World Trade Center.

 

Ponturi:

Borcanul este foarte important. Cu cât are pereții mai groși și un capac ermetic, cu atât mai bine.

Putem face ce forme dorim, dar modele murăturilor țin probabil de îndemânare și imaginație. (el a făcut din conopidă capete de oiță, cu două boabe de piper pe post de ochi, și o rondea de morcov pe post de gură).

Saramura se face din apă și o linguriță de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Plus câteva boabe de piper și (eventual) foi de dafin. Dar boabele de piper și foile de dafin nu se pun în borcanul de murături pentru că le dau gust amărui.

Pe fundul borcanelor se pot pune bețe și frunze uscate de mărar, câte un cățel de usturoi și hrean. Opțional se pune și câte un ardei iute, dacă îi vreți ceva mai picanți.

Murăturile asortate pot fi făcute din conopidă, gogonele, morcovi dar se recomandă și un măr verde, pentru o aromă mai plăcută a lor.

Apa din saramură se toarnă treptat, fără grabă, pentru a nu se crăpa borcanul și a se ”așeza” cum trebuie murăturile.

 

Acest pont este pentru cei care au poftit la murăturile din pozele postate inițial pe Facebook, confirmând încă odată  faptul că imaginea este totul, că întâi ”mâncăm” cu ochii, apoi cu mirosul și abia apoi gustăm…

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!