X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Dec 2, 2012 - Bucatareala    No Comments

Musaca de cartofi cu legume

 

Vă spuneam într-un post anterior (aici) despre campania demarată de Uniunea Europeană în România, Bulgaria și Slovacia de încurajare a consumului de fructe și legume.

Am gătit una din rețetele lor pe bază de legume, adaptând un pic după gusturile familiei mele. Adică  nu am pus spre exemplu spanac deloc, deși se regăsea printre ingrediente. În plus, nu am cântărit ardeii, vinetele sau morcovii…

Ingrediente: 800 g cartofi, 400 g sos de roșii, 3-4 cepe, 200 g ardei gras roșu (3 ardei medii am pus eu), 400 g morcovi (4 morcovi), 8 g busuioc verde, 40 g usturoi, 200 ml lapte, 120 g făină, 200 g cașcaval, 400 g roșii, 400 g. dovlecel (2 bucați), 400 g vinete (adică 2 vinete, zic eu), 400 g ciuperci champignon, 2 ouă, sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Cartofii și legumele se taie și se așează în tavă în straturi, începând cu cartofii.
  2. Între straturile de legume se toarnă sosul de roșii în care a fost adăugat usturoiul și amestecul rezultat din combinarea laptelului cu făina, oul  sarea și piperul.
  3. Cașcavalul ras se intercalează printre straturile de legume.
  4. Desupra, se așează roșii tăiate rondele și cașcaval pentru gratinare.
  5. Se dă la cuptor pentru coacere.
  6. După circa 40-50 de minte se scoate tava de la cuptor și se lasă să se răcească pentru a se putea tăia în forme pătrate sau dreptunghiulare, după caz, și a fi servite.
  7. Preparatul se poate servi cald sau rece, după care preferință.

 

Programul UE vizează creşterea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul grupurilor vulnerabile (copiii, persoanele vârstnice și femeile însărcinate), sub sloganul „Mai mult gust, mai multă savoare”.

Proiectul pilot se derulează în perioada iulie 2012 – iunie 2013 în trei ţări: România (oraşele Medgidia şi Roman), Bulgaria şi Slovacia, fiind coordonat la nivel european de către compania LIGARIS.

În cadrul a peste 140 de intervenţii directe, participanţii vor fi stimulaţi să redescopere gustul, diversitatea (forme, gusturi, culori) şi modul de preparare a fructelor şi legumelor, având totodată acces la o varietate de reţete.

[nggallery  id=42]

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!