X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Feb 26, 2016 - Bucatareala    No Comments

My world: 6 electrocasnice mici din bucataria mea Euphoria Kitchens Hall

de Oana Grecea

Electrocasnice mici cu efect mare. Nu sunt fidelă unui brand pentru că am făcut greșeala să cumpăr electrocasnicele mici la oferte, nu pe baza celei mai bune documentări. Îmi fac treaba cu ele dar cum le folosesc foarte des acum știu că cele mai bune sunt cele cu putere foarte mare, eventual semiprofesionale.

Încă visez la un mixer cu bol de mestecare și paletă puternică pentru frământat, dar nu mă decid să cumpăr pentru că nu am bani de unul cu peste 1000 W, la o râșniță de măcinat cafeaua și de făcut zahărul pudră, la o cafetieră mai de soi (deși cea pe care o am are avantajul că are sită de plastic pe care o spăl ușor și nu trebuie să cumpăr filtre) și la un toaster mai lat, care să nu taie felia în două sau pe care abia îl închid pentru că este foarte mic. Nu am prea folosit mașină de tocat carnea sau roșiile ori aparate de gofre.

Vreau să spun că sunt recunoscătoare electrocasnicelor mele mici pentru că îmi ușurează munca. Stau foarte bine depozitate în bucătăria mea Euphoria Kitchens Hall, le țin în sertarele ultra-spațioase, singurul care stă pe blat este blenderul și prăjitorul de pâine pentru că le folosesc zilnic.

  1. Cel mai nou electrocasnic din gospodărie și cel de care sunt (momentan) foarte încântată este blenderul Russell Hobbs, pentru că îmi doream demult să pot face smothie-uri. Aș fi putut să pozez aici și storcătorul de citrice Philips care mi-a fost drag la început (mă entuziasmez oricum când primesc ceva nou de bucătărie) dar de care m-am dispensat pentru că se curăță mult prea greu, folosesc prea multe fructe pentru două-trei pahare de suc. Nu e cazul cu blenderul acesta care datorită faptului că stoarce și pulpa oferă o cantitate considerabilă de suc, iar de multe ori mai adaug puțină apă sau câteva cuburi de gheață (asta dacă mă refer strict la suc și nu la smothie). Mi-aș dori să pot pune mai mult grapfruit dar se simte prea tare pielița (chiar și pisată) pe care mi-e greu s-o îndepărtez și atunci evit să-l pun sau îl adaug numai atunci când am timp să curăț cum se cuvine acest fruct din gama citrice.

Oricum, îmi place compania britanică Russell Hobbs (fondată în 1952) pentru că am văzut produse cu un design frumos și materiale de calitate. De exemplu am apreciat la blender că are vasul de sticlă (asta îmi doream, nu de plastic), iar fierbătoarele lor sunt din inox și nu din plastic. De altfel, Russell Hobbs a revoluționat ritualul ceaiului lansând primul fierbător electric cu oprire automată. Are o gamă diversificată de electrocasnice, dar din ce știu cu putere (relativ) mică (până în 1000 w).

blender Russell Hobbs

2) Mixerul Braun (văd pe site-ul lor că s-ar chema blender de mâna), l-am luat în varianta extinsă și cu 2 boluri de vidat (dar le-am folosit extrem de rar). Îl am de circa șapte ani, l-am folosit intens dar după cinci ani a cedat întâi motorul vertical care se atașa tuturor bolurilor și paletelor și apoi s-au rupt pe rând câte o elice la boluri. Dacă se strica tot odată poate optam pentru un alt mixer, însă cum s-au stricat treptat le-am înlocuit și acum sunt funcțonale. Reparațiile au costat aproape cât unul nou. Din păcate Braun România nu are nici site propriu, doar paginile celor de la service, unde mai nimic nu se repară, totul se înlocuiește. Ce mi-a fost clar după această experiență este că durata de viață a unui electrocasnic mic de gospodărie este de maxim cinci ani și că dacă îl folosiți intens va cedea chiar și mai repede. De aceea recomand mereu cumpărarea celei mai ieftine game profesionale pentru că alea vor avea durata de viață mult mai mare într-o bucătărie de familie. Revenind la mixerul Braun trebuie să vă spun că fac multe lucruri cu el: bat ouă, frișcă (cu paleta specială), blendez diverse chestii fierte (cu blenderul vertical), toc toate zarzavaturile crude (acum am 3 boluri de diverse dimensiuni iar cel mare are și niște cuțite de tăiat mai speciale), macin nuca etc. Bun la casa omului.

braun-mr4000hc-hand-blender-for-220-volts-1

3) Cafetiera Domotec. Cea mai ieftină și no-name ”dotare” din bucătăria mea. Nu face cea mai deosebită cafea, dar atunci când am musafiri și vreau să fac mai multă cafea pe care s-o pot încălzi ușor o folosesc. Momentan am trecut la cafeaua la ibric.

cafetiera Domotec

4) Prăjitor pâine 4 felii Tarrington House. Achiziționat relativ recent pentru faptul că face patru felii deodată (copilul meu mănâncă aproape toată pâinea prăjită), îmi place că e de inox, are mai multe trepte, poți scoate pâinea și mai devreme dacă vrei etc. Îl recomand, l-am achiziționat din Metro și nu am găsit site-ul companiei, mă întreb dacă nu o fi făcut special pentru acest retailer.

toaster /prajitor 4 felii

5) Sandwich toaster Tefal – a fost primit la o promoție la cumpărarea altui obiect. E mic, se curăță greu, rămâne pătat, îl închid foarte greu chiar și când pun două felii de pâine toast cu cașcaval între ele. Îl folosim pentru că ne plac tipurile astea de sandwichuri însă nu îl recomand. Pe el scrie patru felii, dacă consideri jumătățile de felie una întreagă… 🙂

toaster sanwich Tefal

6) Mixerul de mână Gorenje. Ador mixerele de firmă și am așteptări pe măsură. Pe acesta l-am primit de ziua mea în noiembrie, după ce m-am văitat că mixerul Bosch de 300 w putere m-a lăsat și el după vreo 5 ani. Are puterea motorului de 425 w și s-a văzut diferența la bătut ouăle (mai repede) sau chiar la frământat (fac coca de pizza și de pâine). Ei bine, în ianuarie a cedat dar l-am reparat pe garanție, pentru că paletele s-au învârtit mai mult de 3 min cât e recomandat pe cărțulia lui și au topit plasticul de la îmbinarea paletelor cu aparatul propriu-zis. Acum sunt bucuroasă că funcționează dar sunt cu inima strânsă să nu mai pățească ceva. Îmi place designul și culoarea lui și cum se simte când îl ții în mână.

Pentru că nu pot pune în poza de deschidere un gif inserez mai jos ca să vedeți cum m-am jucat cu aceste poze. Mi-ar plăcea sa-mi scrieți voi ce electrocasnice folosiți și dacă sunteți în bucătărie fideli unui singur brand.

via GIPHY

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!