X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

O casa mai frumoasa

 

Estetic vorbind, visez la o casă frumoasă, a mea sau a altora. Mă gândesc din punctul de vedere al amenajării interioare, al aspectului cât mai plăcut al ei. Mă bucură când văd eforturi de amenajre, când intru undeva și savurez o casă care îți încântă privirile. Salvez de vreo doi ani de zile fotografii cu interioare: livinguri, bucătării, băi, dormitoare etc, pe foldere, și mă uit la ele când vreau să mă relaxez.

Nu înțeleg ce găsesc la ele sau la ce mi-or folosi, pentru că și dacă aș vrea să mă inspir în amenajarea propriei case, mi-ar trebui ceva bani. Să ne înțelegem: articolele ce-au precedat pozele erau și ele cu sfaturi, iar unele din amenajări sunt făcute chiar pentru spații mici. Cu toate acestea, eu am salvat doar fotografiile, fără explicațiile însoțitoare.

O să vă dau mai jos câteva linkuri cu care îmi clătesc ochii, însă vreau să vă întreb: o fi semn că pozele astea trebuie să-mi folosească la ceva (mai ales că îmi încarcă spațiul din computer)? Nu am găsit încă în România un site complet pentru casă, cu rubrici dedicate renovărilor, decorațiunilor, amenajărilor de orice fel și pentru orice spațiu scris la modul personal. Există câteva site-uri ale revistelor de profil gen Casă și Grădină etc. Mi-aș dori să existe unul sau să gestionez eu unul, dacă aș avea fotografii de excepție și dacă aș ști că mai sunt oameni interesați să citească asta.

O abordare inedită, fotografii superbe dar un segment prea nișat pentru gusturile mele are Sânziana Pop cu site-ul Visuell. Ea ne arată uneori vitrinie superbe, localuri drăguț amenajate, interioare de case model sau obiecte drăguțe.

Dintre site-urile internaționale, tot Better Home & Garden este cel mai complet, urmat (în preferințele mele, dar nu este complet) de Loft I Love.

Despre site-urile pe care le urmăresc, am mai scris aici un articol și-l puteți reciti.

Am niște prieteni care urmează să se mute în casă nouă. I-am văzut alergând și căutând varianta optimă calitate – preț pentru fiecare material în parte. M-am mirat când i-am auzit că există pe piața din România chiar și vopsea lavabilă ecologică, varianta fără miros (Duraziv fără miros Eco Label) pe care au aplicat-o ușor și rapid pe pereți și fără a inhala ceva.

Voi scrie un post cu experiența de amenajare a unei case, pentru că sunt sfaturi utile, de urmat de cătrei cei care reușesc să-și ia un credit la casă, ori de cei care încearcă doar să dea o față nouă actualei locuințe.

 

1 Comment

  • avatar

    Oana, un astfel de site poate avea succes, daca ar contine si altceva decat articole traduse de pe alte site-uri.
    Pentru ca, sa fim seriosi, stii si tu cat din ce apare azi in online sau in print, in zona lifestyle+leisure, reprezinta traduceri proaste a unor articole de pe afara de tara.
    Cat despre surse, vezi si http://www.southernliving.com/ si http://www.housetohome.co.uk/.
    Imi place blogul tau. Succes!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!