X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

O poveste numai a ta, intr-o carte personalizata

by Oana Grecea

Cel mai frumos și original cadou! O carte numai a ta, cu o poveste scrisă pentru copilul tău, cu gândurile părinților, bunicilor, prietenilor. Nu sună interesant? Cristina Bîcîilă scrie o poveste pentru fiecare dintre voi pe Tărâmul copilăriei.

O poveste originlă, despre un cadou personalizat 100%. O carte unicat, cu desene, culori și chiar formă doar pentru copilul tău care să-i stimuleze creativitatea și să-l facă (în timp) să iubească cititul. Cărtile reprezintă persoana destinatară şi devin un cadou pe care acestea îl păstrează toată viaţa. Acestea se pot face pentru copii, adulţi, cupluri, bunici, brand-uri, companii, oricine înţelege şi apreciază creativitatea şi arta handmade.

DSCF8540_resize

Interiorul cărții, de până în 15 pagini cuprinde povestea familiei tale sau a viselor tale. Scrierea nu este așa ușoară, am aflat de la Cristina Bîcîilă, inventatoarea și scriitoarea acestor cărți. Necesită săptămâni de documentare, întâlniri, discuții amănunțite cu părinții (sau cei care vor să ofere acest cadou), timp în care scriitoarea colaborează îndeaproape cu graphic-designerul și cei de la legătorie, căci totul este făcut manual și într-un singur exemplar. ”Primesc comanda de carte, trimit câteva întrebări ca să ajut persoana care îmi dă comanda să facă brief-ul, primesc brief –ul (detaliile despre persoana/cuplul/familia/compania/brand-ul/copilul etc) pentru care este făcută cartea și apoi scriu povestea. Când am povestea gata o trimit spre aprobare/completare. După aprobare, o dau la design. Cărțile sunt handmade, lucrez cu mai mulți artiști, în funcție de cerințele și bugetul comenzii”, spune Cristina.

Filmulețul de pe youtube este elocvent despre ce înseamnă această carte pentru cineva care o primește:

Conceptul cărţilor personalizate unicat îi aparține Cristinei Bîcîilă și le comunică sub brandul Tărâmul Copilăriei. Poveştile personalizate sunt originale  pentru că pornesc de la informaţii şi detalii personale din viaţa celor pentru care sunt scrise. Aceste elemente personale se regăsesc în poveşti prin aluzii, metafore, denumiri, nume, situaţii, mesaje etc.

DSCF8528_resize

Design-ul şi desenele cărţilor personalizate sunt unicat şi ilustrează foarte bine textul. La cererea clientului, în ilustraţii pot apărea şi asemănări cu destinatarul cărţilor. Conceptul şi desenele din carte pot sublinia anumite detalii personale ale destinatarului cărţii. În acest moment, în România, nu mai face nimeni astfel de cărți.

”Când am scris povestea Tărâmul copilăriei (care dă și titlul site-ului) simțeam nevoia unui spațiu, chiar și virtual, care să ne ajute să redevenim copii și să le putem oferi copiilor noștri bucuria unei lumi deosebite, în care jucăriile prind viață și în care putem copilări alături de ei”, spune Cristina Bîcîilă. Ilustrațiile cărții Tărâmul copilăriei (care se găsește la adresa http://www.taramulcopilariei.ro/) sunt diferite pentru fiecare capitol în parte și au fost realizate manual de către artistul Ana Maria Radu, iar aranjamentele și atmosfera site-ului de NetDesigner.ro (firma de webdesign și programare).

De-a lungul timpului cărţile personalizate au avut formă dreptunghiulară, rotundă, au fost făcute sub forma unei cutii de bomboane, au avut copertă de piele, copertă din diverse materiale textile, coperta sub forma de animal, au cuprins jocuri interactive pentru copii, schiţe de desenat, materiale textile, imagini printate, obiecte etc.

Povestea unei alte cărți o găsiți pe youtube: Carte Surlalune

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!