X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Obligatoriu, de dorit si de vis in bucataria mea

 

de Oana Grecea

V-am spus ca ma mut in casa noua, da? Cred ca nu v-am povestit si aratat in imagini cam cum imi doresc sa arate bucataria mea cea noua si ce nu trebuie sa lipseasca din ea, ce ar fi de dorit sa existe si ce cred ca este inca de vis pentru mine.

Centrul casei si al familiei mele va fi in aceasta bucatarie-living cu dimensiuni generoase (peretele lung are 5,80 metri, iar celelalt care va fi cu mobila are 3,50 metri dedicati bucatariei), iar intreg spatiul (bucatarie + living) are circa 62 mp.  De circa un an de zile, adică cu mult înainte de a mă muta visez la bucătăria visurilor mele și am salvat un panou pe Pinterest intitulat Love Kitchens unde am salvat nu mai puțin de 3.500 de poze cu bucătării sau chestii de bucătărie care-mi plac.

În documentarea mea de bucătării și prețuri am obținut mai multe estimări și mai multe modele. Mi-am dat seama că trebuie să renunț la unele chestii pentru a avea mixul perfect între ceea ce-mi doresc și ceea ce-mi permit.

Lista Must în bucătărie sună cam așa:

1. să nu fie o bucătărie lucioasă, pentru că se văd mai ușor urmele și se reflecă pe cameră (știți că eu fac videouri de rețețe pentru site-ul meu http://retetetv.ro/)

2. să am 2 chiuvete (una rotundă, una dreptunghiulară cu 2 cuve), 2 plite (una pe gaz și una pe inducție), 2 frigidere, o hotă și un cuptor cu microunde

3. să am insulă pe care să gătesc/filmez dar și de luat masa, cu scaune de bar

4. să am mult spațiu de depozitare pentru oalele mele de cupru și pentru toate accesoriile de bucătărie de care am nevoie

5. să am un perete negru cu tablă de scris pe care să scriu diverse când gătesc sau filmez

02191f608fcd541a2f16743c6703cfa4      super cool kitchen

6. sertare mari în care să încapă oalele

d449fa5fd11565d32336ca98a0d0584e

7. dulapuri rotunjite care să se deschidă cum le atingi, așa cum am văzut la bucătăriile Euphoria Kitchens Hall

Lista Need (de dorit) în bucătărie ar fi cam aceasta:

1. baterie tip duș la una din chiuvete, pentru a spăla mai ușor vasele/oalele mari

modele baterie dus bucatarie

2. suprafața de lucru cât mai mare în dreptul geamului pentru a face toate fotografiile de mâncare la lumina naturală

3. blat din granit sau un material cât mai rezistent la uzură intensă și care să nu se zgârie ușor

4. un spațiu pentru tăvi și tocătoare, ca și unul pentru capace, în genul celor din poză

loc pt tavi si tocatoare       sertar pt tavi

 

5. un geam mare pentru luminozitate și cu deschidere frumoasă afară, unde să fac un minibar (la nivelul geamului)

e42905ffc19c5d1977605b29dd3a5013    bf082080ea6243ef00da3e7481572791

 

De VIS în bucătărie ar fi cam așa:

1. o bucătărie clasică, din lemn masiv – mult prea scumpă pentru ce-mi permit eu acum

bucatarie cu insula si scaune

2. dulapuri stil vitrină, înalte, cât tot peretele, în care să se vadă vasele. Deocamdată am în casă o înălțime clasică, de 2,5 m și din cauza peretelui negru pe care îmi doresc să scriu logo-ul RETETE TV și titlul rețetei la filări nu am putut proiecta dulapuri suspendate la bucătărie.

vitrina model clasic

3. iluminator natural deasupra insulei și un suport pe care să atârn vasele de cupru. Nu este posibil la mine pentru că ar fi însemnat alt buget pentru treburile astea și mult timp de frecat la vasele de cupru ca să arate tot timpul ca noi (cel puțin eu așa văd lucrurile dacă îți atârni ceva la vedere).

4. o masă mare, din lemn masiv, extensibilă (pe lângă cele 3 scaune de bar de pe insulă) în care să încapă toată familia la reuniunile pe care le avem la aniversări și sărbători. Adică o masă cu vreo 20 de locuri, ceea ce nici nu am văzut, nici nu am găsit deși există două firme românești cu potențial în acest sens (Ronex Prod și Szel Mob).

masa lemn cu scaune si banca     masa mare

 

1 Comment

  • avatar

    Bucatariile arata foarte frumos,dar si costurile sunt pe masura,fiecare avem un ideal de cum ne dorim sa arate bucataria,sufrageria,camera,casa 😀

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!