X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oportunitati scolare pentru elevii fara bani

 

by Oana Grecea

Aveți un copil inteligent dar pentru care nu aveți bani de școli private? Ei bine, Şcoala Americană Internaţională din București oferă două burse de 4 sau 5 ani pentru Bacalaureat Internațional elevilor meritorii (si care știu foarte bine engleza!) care sunt acum în clasa a VII-a și a VIII-a. Valoarea anuală a unei burse este de peste 19.000 euro!

Evident, nu ajunge oricine aici și există anumite condiții de eligibilitate. Important este că există o șansă de care trebuie să profitați dacă aveți pe cineva care învață bine, știe engleza la fel de bine, este în clasa a VII-a sau a VIII-a și nu are bani.

Şcoala Americană Internaţională din București începe înscrierile pentru programul de burse integrale (pentru anul școlar 2013-2014) de 4 sau 5 ani oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional. Acest program le oferă acces la un curriculum internațional și posibilitatea de a-și continua studiile în universități de top din întreaga lume.

Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor patru sau cinci ani de studiu precum şi costurile activităţilor extra-şcolare dovedite ca fiind benefice şi necesare pentru a oferi elevilor o experienţă educaţională completă. Valoarea anuală a unei burse este de peste 19.000 euro.

De aceste burse pot beneficia elevi din orice instituții de învățământ care demonstrează abilităţi academice remarcabile, nevoia susținerii din punct de vedere financiar a respectivei familii din care face parte, precum şi implicarea în activităţi extracuriculare care să facă dovada unui comportament etic.

Câştigătorii burselor pentru cei patru sau cinci ani de studiu se pot pregăti în scopul obţinerii Diplomei de Bacalaureat Internaţional în urma programului desfăşurat pe parcursul claselor a XI-a şi a XII-a. Bacalaureatul Internaţional reprezintă unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare și se bazează pe un model universal ce cuprinde multiple elemente educaţionale specifice mai multor ţări.

Elevii interesaţi de bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti sunt invitaţi, împreună cu părinţii în data de 13 martie 2013, la o Sesiune de Informare, pentru a obţine datele cu privire la programul de burse.  Prezența la această sesiune de informare se va face pe bază de înscriere în prealabil la numărul de telefon 021204-4368 sau la cgardescu@aisb.ro.

 

Detalii UTILE pentru cei interesați:

Pentru înscrierea în programul de burse sunt solicitate următoarele documente:

•        Un eseu scris în limba engleză conform criteriilor incluse în formularul de înscriere

•        Un eseu scris pentru ora de engleză din școală care să includă nota şi comentariile profesorului de limba engleză

•        Formularul de înscriere completat şi semnat (persoană de contact: Cătălina Gărdescu,  telefon: 021 204-4368, e-mail: cgardescu@aisb.ro)

•        Originalul foii matricole care să prezinte evoluţia şcolară în ultimii doi ani, cât şi primul semestru al anului şcolar în curs

•        Două scrisori de recomandare: una dintre acestea trebuie să fie din partea profesorului de engleză sau matematică (este necesară trimiterea acestora în plicuri sigilate și semnate de profesori)

•        Copii după fişele fiscale din ultimii doi ani ale părinţilor

•        Adeverinţele de salariu ale părinţilor

•        O descriere a cheltuielilor lunare ale familiei elevului

Depunerea documentelor necesare pentru înscrierea în concurs se va putea face până pe data de 28 martie 2013, la sediul Şcolii Americane, iar la ora 15:00, cei înscriși în competiția pentru burse vor susține o serie de teste de limba engleză, matematică sau limbi străine ce vor dura în total trei ore. Este necesară înscrierea prealabilă pentru testări prin persoana de contact de mai sus.

Finaliștii vor fi invitati să susțină un interviu cu membri ai Comitetului pentru Acordarea Burselor din cadrul Școlii Americane Internaționale din București în data de 27 aprilie 2013.

Câștigătorii burselor vor fi anunțați până în data de 20 mai 2013 când vor fi chemați la Biroul de Admiteri pentru a completa formularele necesare.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!