X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Ora de ecologie pentru copii

Daca vrem in viitor un mediu nepoluat, trebuie sa ne educam copiii in acest sens. Nicicand puterea exemplului nu este mai binevenita ca in copilarie. Ideea de a salva padurile prin reciclarea hartiei poate fi primul pas in educatia ecologica a unui copil. De aceea, orice campanie de acest gen consider ca este binevenita si voi scrie despre ea.

Recent am aflat ca copiii pot invata cum sa salveze planeta cu SuperMac la „Ora de ecologie”. Editura Mac-Mac, singura editura pentru copii 100% “verde” din Romania si magazinele Diverta le predau copiilor primele cursuri de reciclare, in fiecare sambata, in perioada 29 septembrie – 1 Decembrie.

In afara celor de la Diverta (in colaborare cu editura Mac-Mac), am vazut/citit campanii interesante ecologice pe http://blogalinitiative.ro/.

La “Ora de Ecologie”, cei mici vor face cunostinta cu SuperMac, care le va arata cum hartia pe care o arunca ei la cos se poate transforma in hartia pe care sunt tiparite povestile lor preferate si le va explica de ce este atat de important sa protejam natura. Copiii vor pune in practica noile conostinte in cadrul unor ateliere creative si vor putea pleca acasa cu o fotografie cu SuperMac montata intr-o rama din carton reciclabil.

Editura Mac-Mac a scos in primul an de la infiintare sapte carti de colorat imprimate pe hartie reciclata si a primit premiul special pentru un proiect editorial 100% “verde” la Gala Industriei de Carte 2012.

Programul evenimentelor din seria “Ora de ecologie. Ne distram, coloram, invatam sa reciclam”: 6 octombrie – Diverta din Mall Baneasa, orele 17.00-18.00;  13, 20 octombrie – Diverta din Mal Vitan, orele 17.00-18.00;  27 octombrie, 3 noiembrie – Diverta din Plaza Romania, orele 17.00-18.00;  10, 17 noiembrie – Diverta din Sun Plaza, orele 17.00-18.00;  24 noiembrie, 1 Decembrie – Diverta din Unirea Shopping Center, orele 17.00-18.00.

Voi scrie in curand despre alte campanii adresate copiilor, respectiv despre “Scoala pentru o Romanie verde“.

 

Si iata de ce insist asa mult ca generatia viitoare sa fie mai educata.  Am vrut sa arunc gunoiul intr-un cos selectiv in gara din Sighisoara si am avut o mare surpriza…

 

Materialul este inscris in concursul national de blogging de pe http://blogalinitiative.ro/.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!