X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 24, 2012 - Bucatareala    No Comments

Oua in paine si peste afumat, de aperitiv

Pentru un aperitiv mai consistent, puteti sa le incercati pe amandoua. Daca serviti doar dimineata, la micul dejun, merge si doar una dintre ele.

Ouale ochiuri in paine sunt preferatele copiilor, mai ales cand vreti sa diversificati si sa-i convingeti sa manance oua. Practic doar scobiti felia de paine pe mijloc, pastrand marginile, incingeti bine uleiul din tigaie si abia apoi adaugati felia si oul. Din cand in cand, inclinati tigaia sa luati uleiul (asta ca sa nu-l scaldati in mult ulei) si dati cu lingurita pe ou pana se intareste suficient de pe gustul fiecaruia. Unii prefera galbenusul usor moale, altii mai tare.

        

Ouale ne afecteaza la fel de mult precum fumatul? Un articol din Time Healthland arata ca parerile (specialistilor) sunt impartite. Mai multe puteti citi aici.

 

Salata de peste afumat

Am luat un peste afumat marca Alfredo, foarte bun la gust si maricel. Pentru ca am experienta pastravului afumat care nu rezista prea mult in frigider (daca il incepi si mananci cateva zile din el), am zis sa-l consumam tot odata. Si ca sa nu fie gretos, am pus la fiert 2-3 cartofi potriviti, am tocat o ceapa mai mica si am stors peste toate astea zeama de la o lamaie. Cartofii pot fi fierti si in coaja si apoi tocati ca de piure. Oricum ar fi, trebuie asteptat sa se raceasca, pentru ca aceasta salata e buna rece. Daca o preparati pentru micul dejun, luati-va o marja de o ora (30 minute prepararea cu fiertul cartofilor, 30 de minute la frigider). Adaugati sare si piper dupa gust si salata dintr-un peste afumat ajunge pentru doi adulti si un copil.

      

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!