X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jul 24, 2013 - Bucatareala, Ganduri    No Comments

Paine cu maia la Pain Plaisir, pe Barbu Delavrancea

 

by Oana Grecea

Voi fi scurtă. Voi reveni cu detalii despre Pain Plaisir după ce discut pe îndelete cu fetele astea minunate, care au un loc MI-NU-NAT! de făcut pâine cu maia, preocupare pe care o am și eu de vreo două luni (tot fac încercări). Pentru asta am și fost recent (revin cu detalii) la un atelier de pâine cu maia (organizat de Atelierul de Pâine).

Pain Plaisir 4

Am descoperit întâmplător pe Barbu Delavrancea nr.1 (aproape de Mini  Prix-ul de la 1 Mai) patiseria și brutăria această franceză artizanală și deși era aproape de ora închiderii, le-am găsit pe investitoare (alături de ele este și brutarul Tom) cărora le-am adresat o singură întrebare: faceți pâinea cu Maia sau cu Drojdie? Când mi-au spus că este cu Maia, am știut că este locul Ideal. Și ca să vedeți că fetele se țin de cuvânt (așa cum au declarat într-un interviu pe care l-am urmărit acasă în documentarea despre acest spațiu minunat) pentru că era ora închiderii (cum am mai spus), mi-au oferit o baghetă din cele câteva rămase. Am luat-o cu mare drag pentru a compara gustul de-acasă cu cel din brutărie.

Pain Plaisir 1

Nu am avut timp să mă uit ce produse de patiserie aveau – găsiți însă detalii pe pagina de Facebook a Pain Plaisir – dar am observat locul cu bun gust, mirosul plăcut, bunul simț și orientarea către client a fetelor. Pur și simplu îți face plăcere să intri și-ți vine să zăbovești cu ele la taclale.

Pain Plaisir 3

Pe punguța personalizată în care am primit pâinea scria așa (că mi-a plăcut mult mesajul): Patiserie franceză artizanală. Facem pâinea cu multă plăcere, artă și puține ingrediente. Toate naturale. Împletim savoir-faire franțuzesc cu influențe românești, într-o pâine gustoasă și numai bine coaptă. Făină certificată de la o mică moară tradițională din Franța. Sare de mare Bio nerafinată, de Camargue. Apă pură filtrată. Maia naturală. Cereale, semințe, nuci sau fructe uscate. Fără amelioranți, conservanți sau coloranți…

Logo Pain Plaisir

Promit să revin, dar e cazul să vă convingeți și singuri că nu fabulez. E coup de foudre cu Pain Plaisir (la fel cum a fost și cu Bazarul cu Mirodenii, despre care am povestit aici) și trebuie să revin cu povestea lor neapărat.

(sursa foto: Facebook Pain Plaisir)

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!