X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

May 27, 2013 - Ganduri    No Comments

Pe fuga prin Brugge (Bruges)

 

by Oana Grecea

Fotografiile au fost făcute cu o cameră Sony NEX 5R.

Dacă tot am ajuns în Belgia m-am hotărât în week-end să dau o fugă și până în Bruges, despre care toată lumea îmi spusese că este de 1000 de ori mai frumos decât Bruxell-ul. Am avut ceva dubii când am făcut o simulare pe internet pe site-ul oficial al gării din Bruxell pentru că văzusem un preț în jur de 26 de euro până la Bruges, dar fiind week-end am beneficiat de un tarif de 15 euro dus-întors.

DSC04939_resize (Copy)

Trenurile circulă din 30 în 30 de minute, iar distanța între Bruxelles – Bruges este de circa o oră. Orașul este situat în nord-vestul ţării, iar centrul este sit protejat Unesco. Are aproape 120.000 de locuitori care vorbesc mai mult flamandă, dar majoritatea ştiu şi engleză, germană sau franceză.

DSC04905_resize (Copy)

Chiar dacă era plin de turiști și ușor aglomerat (belgienii au avut în acea perioadă un week-end prelungit, de sâmbătă până luni inclusiv, când erau Rusaliile), nu ai cum să nu fii încântat de farmecul orașului și de asemenea, tot găsești un loc pentru o cafea sau un dulce. Am fost impresionată de faptul că față de Bruxelles unde erau deschise doar magazinele de suveniruri și ciocolateriile, în ”Veneția belgiană” erau deschise toate restaurantele, supermarketurile, magazinele de haine. Situat aproape de Marea Nordului, oraşul are 10 km de canale, dintre care 4 km accesibili cu barca şi nenumărate poduri.

DSC05039_resize (Copy)

Mi-au plăcut toate localurile pentru turiști, dar în special cele deschise la fereastra unei case, unde vedeai ce se prepară și servirea era direct de la geam. Nu știu de ce la noi nu iau ”naștere” astfel de localuri și mă întreb dacă nu e oare vorba de autorizații care poate nu se dau. Ori poate din cauza construcțiilor de tip bloc care împânzesc România sau a faptului că în Centrul Vechi al Capitalei sunt ori restaurante, terase și deloc case (renovate) în care să locuiești și să dezvolți un mic business.

DSC04955_resize (Copy)

În fine, străduțele, canalele, micile piațete sunt superbe în Bruges, chiar dacă nu am vizitat niciun muzeu (la toate intrarea era circa 15 euro). Pentru alte detalii despre Bruges vă invit să vizitați site-ul oficial al orașului – http://www.brugge.be/internet/en/index.htm. Călătoria mea a fost de circa opt ore cu tot cu drum, deci șase petrecute exclusiv acolo. Nu am obosit pentru că m-am și oprit preț de o cafea, o prăjitură, o bere și să casc ochii pe străduțe.

DSC05017_resize (Copy)

Nu am avut nici vremea, nici timpul să văd zona de unde se înalță baloane și unde sora mea cea mică a avut parte de o experiență memorabilă. (știe ea despre ce vorbesc :)) )

Pentru cei care nu ați ajuns în Bruges vă invit să vedeți câteva poze de-acolo, iar pentru cei care ați fost, să vă reamintiți (sper cu drag) de aceste locuri.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!