X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

May 11, 2013 - Bucatareala, video    No Comments

Pictura in cafea (video)

 

by Oana Grecea

Sursa foto: www.enpundit.com

M-am gândit că alături de fursecurile pe care care le-am făcut pentru voi (detalii și video, aici) merge o cafea bună, aromată și… ornată. Și tot căutând pe net, am dat de de articolul despre Mike Breach, care este barista (detalii despre meserie in josul filmuletului) in NYC (New York City) și care pictează portrete incredibile in latteu-ri, in cafele. Articolul îl puteți citi aici, unde veți vedea și mai multe poze. Eu atasez filmuletul demonstrativ și scurtul interviu cu artistul picturilor în cafea.


 

În România, meseria de barista nu este inclusă în nomenclatorul de meserii, din câte știu eu. Barista este însă omul care cunoaște cel mai bine cafeaua, începând de la istoria și modul de cultivare al ei, modeul de procesare, conservare, cofeină, funcționarea echipamentelor, măcinare, metode de preparare a cafelei, retețe și arta de a face desene în latte. E o meseria în care trebuie să pui suflet și să-l transmiți în ceașca de cafea.

Am mai găsit pe youtube un filmuleț demonstrativ de 20 de secunde despre această artă:

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!