X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 24, 2012 - Bucatareala    No Comments

Placinte “Poale in brau”, ca in Moldova (sper!)

Dupa vacanta asta, unde am mancat foarte bine si mult pe la rude, am venit inspirata de placintele “poale in brau”, facute de matusa Doina. Cel putin estetic, nu au iesit la fel, ca de, era prima oara cand impachetam astfel de placinte. La gust au fost bunicele si nici nu s-au intarit dupa doua-trei zile de stat in castron acoperite.

Secretul lor cred ca sta in branza (ca aluatul e aproape ca la cozonac), o combinatie intre urda de oaie proaspata si branza de vaci.

Reteta mi-a fost data verbal, dar cu toate astea, gramajul “ochiometric” a fost ok.

Ingrediente folosite:

1 kg. faina

500 g lapte

un cub de drojdie (din cele mici)

4 oua

sare si putin zahar

o cescuta mica de ulei incalzit usor sau unt topit

Pentru umplutura:

250 grame urda

250 grame branza de vaci

zahar -250 grame, zahar vanilat, 2 oua (eu am pus doar galbenusul)

                                   

Coca se framanta ca la cozonac, drojdia se dizolva in putin lapte caldut, restul de lapte se incalzeste si el usor. Framantati cat puteti si cat vreti, uleiul il turnati treptat, pana se ia coca dupa mana. Lasati sa creasca apoi vreo 40 de minute.

Dupa ce a crescut luati cate un pumn de coca si intindeti pentru a pune umplutura. Odata “impletite” si puse in tava, placintele se mai lasa la crescut. Se ung pe deasupra cu ou batut.

Dupa ce le scoateti din cuptor (coapte la foc potrivit – 180 grade) se ung din nou cu un amestec de apa, ulei si zahar.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!