X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Dec 9, 2012 - Bucatareala    No Comments

Prajitura Chinezeasca

 

Una din preferatele mele pentru că are multă nucă în ea, dar și ciocolată. Prăjitura chinezească necesită cam o oră de preparare și se consumă, de preferință, după ce a fost ținută o perioadă la rece. 

Ingrediente:  250 g unt; 6 ouă;  100 g făină; 250 g zahăr pentru albușuri; 200 g zahăr pentru gălbenușuri; 250 g nucă măcinată; un pachet de glazură “Dr. Otker”; arome și un strop de sare.

Mod de preparare:

Se bat spumă 6 albușuri împreună cu un praf de sare și cele 250 g de zahăr.

Se mixează untul moale cu nuca și făina. Se amestecă cele două compoziții, turnând albușurile peste crema de unt și omogenizând ușor.

Se toarnă apoi această compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul preîncălzit și se lasă la foc potrivit timp de aproximativ 15 minute sau până se întărește puțin.

Între timp, se mixează bine cele 6 gălbenușuri rămase cu 200 g zahăr și arome.

Se pune această compoziție peste blatul copt pe jumătate și se dă iarăși la cuptor până când se întărește și compoziția de gălbenușuri. Focul cuptorului trebuie să fie potrivit.

Se lasă la răcit.

Pentru glazura Dr. Oetker (instrucțiunile de pe plic):

Se pune plicul cu glazură în apă fierbinte, dar nu clocită (aprox 75 grade C) pentru cinci minute până se înmoaie glazura.

Se scoate plicul din apă, se pune pe un prosop și se presează puțin între degete. Se taie plicul într-un colț.

Se toarnă glazura peste prăjitura rece. Glazura nefolosită din plic poate fi depozitată în frigider timp de 14 zile.

Pentru glazura din ciocolată brută:

2 ciocolate negre le sfărâmați cât puteți mai bine și le puneți într-o crăticioară micuță care stă bine deasupra unei alte cratițe cu apă. Practic se topește ciocolata în baie de aburi. În ciocolată puneți și o linguriță sau două de ulei, pentru omogenizare și luciu.

 

Se pune glazura peste prăjitură și se dă la rece.

[nggallery  id=44]

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!