X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 27, 2013 - Bucatareala    4 Comments

Prajitura Viscol

 

O prăjitură dulce, suavă, ușoară, care ți se topește în gură. Preferata celor care iubesc frișca și ciocolata albă. E ca un vis de iarnă reteta asta de prajitura preferată de întreaga familie, de la mic la mare.

Ingrediente: 8 albușuri, o cană de zahăr, o cană miez de nucă măcinat, 2 linguri de făină, o linguriță esență de migdale

Pentru cremă: 200 g ciocolată albă, 250 g smântână, 4 linguri de zahăr pudră, un pliculeț zahăr vanilat, 200 g frișcă lichidă, jumătate de cană de miez de nucă măcinat.

 Mod de preparare: Se bat albușurile spumă tare, adăugându-se un praf de sare și o cană de zahăr. Se încorporează miezul de nucă măcinat, două linguri de făină și esența de migdale. O jumătate din compoziție se toarnă într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace în cuptorul încins pentru aproximativ o jumătate de oră. Cred că acesta este un moment greu, alegerea din ochi a cantității corecte care să reprezinte ”jumătatea”. Se procedează la fel și cu jumătatea rămasă și se lasă cele două blaturi la răcit.

Pentru cremă se freacă smânâna cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se topește jumătate din cantitatea de ciocolată într-un vas la bain-marie și se adaugă la smânână. Cele 200 de grame de frișcă se bat pe jumătate și se adaugă în cremă. Pe un platou se așază un blat de bezea, se întinde crema deasupra și se pune și al doilea blat. Se topește restul de ciocolată albă la bain-marie și se toarnă deasupra, uniformizând. Se rumenește miezul de nucă măcinat într-o tavă la cuptor, se răcește și se presară deasupra.

Se lasă la frigider pentru câteva ore înainte de a se servi. Uneori când se taie dă pe-afară frișca, sau crapă ciocolata albă de deasupra, dar chiar dacă aspectul tăiat nu este perfect, în gură se va topi cu siguranță.

4 Comments

  • avatar

    e una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am mancat!

  • avatar

    Hei, ce ma bucur ca-ti place prajitura asta. Ai incercat-o vreodata?

  • avatar

    Delicioasa! Ce bine ca ai scris despre prajitura aceasta 🙂 Multumesc!

  • avatar

    Buna Oana,
    Am incercat-o si eu , a iesit extraordinara !!!!!!!!!!
    CURCUBEU PE CERUL GURII !

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!