X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Preferatele mele la Gaudeamus

 

Aștept cu nerăbdare, în fiecare an, târgul internaţional GAUDEAMUS  (Carte de învăţătură) pentru lansări, socializare și să-mi clătesc ochii cu cărți frumoase, pe care mi le doresc mai mult decât orice pe lume, dar din care doar câteva ajung pe rafturile mele.

Dar hai să vorbesc mai bine pe ce mizez la târgul ăsta (care se desfăşoară în perioada 21 – 25 noiembrie 2012 în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti), ce aștept cu nerăbdare. Detalii despre târg, cei interesați pot găsi aici: http://www.gaudeamus.ro/ro/international/index.html

 

Jurnal Pieziș, de Dan C. Mihăilescu, editura Humanitas

„Oriunde mă duc, încerc să fiu şi să fac aşa cum m-a învăţat maică-mea, adică să arăt lumii o faţă de sărbătoare, în christica, pascaliana idee a lui «à chaque jour suffit sa peine» («ajungă zilei răutatea ei»). Prea e multă jale la vedere ca să mai adaugi şi tu ceva la haznaua depresiei generale. Şomer fiind de şapte ani, făcând numai ce-mi trece prin minte, depinzând numai de Dumnezeu şi soţie, neavând şefi, subalterni, condică de prezenţă, nedorind nimic din cele invidiate de mai toată noua lume bună, deambulez toată ziua în diverse medii artistice, unde inventariez nevrozele, angoasele, dezabuzările, debusolările care ne copleşesc existenţa. Apoi scriu despre ce mi se-ntâmplă. Nu vă asigur decât de un singur lucru: de buna mea credinţă. Una care vrea să scrie aproape exclusiv de bine, pescuind din apele tulburi ale prezentului firescul, frăgezimea, altruismul, seninătatea, pilduitorul.“ (Dan C. MIHĂILESCU)

DAN C. MIHĂILESCU este critic şi istoric literar. Absolvent al Facultăţii de Limba şi Literatura Română, Universitatea din Bucureşti, 1976. Cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G.  (lansare: vineri, 23 noiembrie, ora 17,30)

Musai List, de Octavian Pantiș, editura Publica

O carte pentru eficientizarea timpului! Octavian Pantiş (trainer), ne oferă instrumente şi sfaturi practice pentru a deveni mai eficienţi şi mai productivi la locul de muncă, precum şi sugestii pentru a petrece timp de calitate pe plan personal.

”Scrisă într-un stil alert şi extrem de concis, Musai List este cartea care ne va învăţa pe fiecare dintre noi cum să obţinem mai mult din cea mai importantă resursă pe care o avem la dispoziţie – timpul, cum să muncim mai inteligent şi mai cu folos şi, nu în ultimul rând, cum să trăim o viaţă relaxată şi plină de bucurii”.

Căutătorii de Povești

Vineri, 23 noiembrie, de la ora 17:00 se lansează volumul tipărit al Căutătorilor de Povești, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus!

Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Irina Păcurariu şi Vlad Petreanu au străbătut ţara în lung şi-n lat în ultimele 2 luni şi jumătate în căutarea poveştilor ascunse din biblioteci.  Rezultatul? Poveştile oamenilor în prima carte dedicată bibliotecilor publice din România disponibilă ca ebook gratuit pe www.cautatoriidepovesti.ro.

Gătește cu Pasiune, de  Nigella Lawson, editura Litera

Cartea include 190 de rețete ilustrate, ușor de preparat, simple și ieftine, pentru orice ocazie: 60 de rețete expres, ce pot fi realizate în mai puțin de 30 de minute, rețete elaborate, pentru weekenduri și ocazii speciale, sau prăjituri și fursecuri irezistibile – o vei găsi, cu siguranță, pe cea de care ai nevoie. Vei descoperi plăcerea de a găti în ritmul tradițional al bucătăriei, preparând rețete delicioase, ce îți vor face viața mai puțin complicată și mai plăcută.

Nigella Lawson este o autoare britanică de cărţi culinare, jurnalistă și gazda unor emisiuni de profil de succes difuzate în Marea Britanie, SUA și numeroase alte țări.

(lansare: vineri, 23 noiembrie, ora 18,00)

Culturi şi organizaţii. Softul mental, de Michael Minkov, ed. Humanitas

Cooperarea interculturală şi importanţa ei pentru supravieţuire. Sau cum funcționăm în diferite feluri de organizații, cum ne comportăm în anumite situații, în funcție de culturile din care provenim. MICHAEL MINKOV a făcut studii de lingvistică, filologie şi antropologie la Universitatea din Sofia, iar în anii ’90 a fost secretarul Asociaţiei Est-Europene de Dezvoltare Mana gerială, cu sediul în Slovenia.

(lansare: duminică 25 noiembrie ora 13,00)

 

Simon Toyne, Cheia (colecţia Strada Ficţiunii), editura All

Un thriller palpitant, misterios, plin de răsturnări de situaţie. Continuarea bestsellerului internaţional “Sanctus”.  Soarta omenirii se află în mâinile unei femei, devenită cea mai importantă persoană din lume. Ea este Cheia.

Simon Toyne  a lucrat timp de douăzeci de ani a lucrat în televiziune, ca scenarist, regizor şi producător. A produs documentarul „100 Greatest Films“, difuzat pe Channel 4 şi i-a intervievat, printre alţii, pe Omar Sharif, Michael Caine, Peter Fonda şi Steven Spielberg.

(lansare: vineri, 23 noiembrie, ora 18.00)

Pentru cărți de copii revin cu un post după ce fac o selecție riguroasă.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!