X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Produsele din anii ’80, redescoperite de Carrefour Romania

 

by Oana Grecea

Că ne place sau nu, unii dintre noi au trăit acele vremuri și uneori e bine să nu ne uităm istoria, chiar dacă nu ne mândrim cu ea. Carrefour România dedică articolelor produse/existente și în acea perioadă o săptămână de expunere (1-7 mai) în magazinele sale din toată România. Veți descoperi vechiul Pepsi la sticlă (cel care se procura pe sub mână), bicicletele Pegas (reinventate și comercializate astăzi de un tânăr), mașinile de spălat Indesit, săpunul Cheia sau FA și vestitele Eugenia.

Partea drăguță a acestei campanii este că pe arterele Carrefour din magazin se găsesc și câteva panouri cu reclame ale acelor timpuri și putem face comparație cum se făcea ”publicitatea” atunci și cum se face acum.

C18G3549_resize

 

Veți regăsi produsele Farmec/Doina, crema de mâini Nivea (albastră), apa minerală Borsec, ciocolata Rom, ness-ul Amigo și altele. Practic, chiar dacă în ambalajele din prezent, produsele își arată continuitatea în timp și trebuie să apreciem valoarea lor.

DSC01821_resize     C18G3460_resize

Expunerea asta mi-a amintit de vizita de acum câțiva ani la muzeul DDR (cumunismului) din Berlin, unde erau expuse produse, locuri, mașini ale vremurilor pe care le-au trăit foștii comuniști nemți, și de unde am plecat cu un gust amar amintindu-mi că și noi am trecut prin asta. Produsele erau ”șterse”, fără culoare, poate și fără gust (am aprecia acum), deși atunci ne bucuram că există.

Inserez și câteva fotografii de-acolo, dacă tot ne-am pus să fim nostaligici.

DDR museum Berlin

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!