X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 4, 2012 - Bucatareala    No Comments

Pui cu ciuperci

O reteta pentru un pranz cu musafiri sau pentru o familie de 3 persoane, din care sa manance de doua ori. Timp de preparare: circa 45 de minute.
Ingrediente: un piept de pui; 300 g ciuperci; 300 g smântână; 50 g unt; 3 galbenușuri de ou; 3 căței de usturoi; 3 fire ceapă verde; 200 ml de vin alb; sare; piper negru; cimbru.
Mod de preparare: Se curăță, se spală și se taie carnea de pui în bucăți mici. Bucățile de pui se rumenesc în unt, se scot și se pun deoparte, iar în untul rămas se călește ceapa tăiată mărunt. Cand a devenit sticloasă se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adaugă usturoiul tocat fin, piper, cimbru și se săreaza după gust. Se acoperă și se lasă la fiert 20 de minute. Se adaugă smântână și se mai lasă timp de 3 minute. Ciupercile se pun la fiert timp de 15 minute, în apă cu puțină sare. Într-un vas termorezistent, uns cu puțin ulei, se așează în straturi alternative feliile de costiță și bucățile de pui. Peste ultimul strat se pun ciupercile, se adaugă smântâna rămasă de la pui. Din zeama în care a fiert costița se pregătește un sos. Se amestecă zeama de la costițe cu trei gălbenușuri bătute și se toarnă peste ciuperci. Se dă la cuptor pentru 30 min, până se leagă bine sosul. Se poate servi cu mămăliguță.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!