X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Recomandari de site-uri pentru copii si parinti

 

Ce-ați zice să-i apropiați de istorie pe cei mici altfel decât să-i puneți să citească? Cum ar fi dacă personajele istorice românești ar deveni eroi de poveste în producții locale sau în benzi desenate? Ei bine, cineva despre care veți afla mai multe în curând pe blogul meu (într-un interviu, dar în circa 2-3 săptămâni) s-a gandit la asta și a creat Romania Istorica și Avem si noi Supereroi. Cele două proiecte sunt susținute de Asociația pentru Promovarea Istoriei României. 

Identitatea vizuală a site-urilor este bună și informația destul de completă. Ca ”mummy blogger” vă recomand cu căldură pentru copii România Istoricăhttp://romaniaistorica.ro/ – proiect ce urmărește să promoveze elementele de identitate națională ale României, fie că este vorba despre descendență istorică, limbă și cultură sau despre obiceiuri și tradiții. Proiectele demarate de A.P.I.R. până în acest moment sunt: „Avem şi Noi Super Eroi”, finanţat din resurse proprii, precum şi „Castrul Jidova – Pecetea civilizaţiei romane în Dacia” şi „Castelul Corvinilor – Istorie şi Legendă”.

Vă invit să urmăriți trailerul filmului ”Umbre și eroi la Castelul Corvinilor”:

Dar și Avem si noi supereroi – http://avemsinoisupereroi.ro/ sper să vă trezească interesul.  Este un proiect care urmăreşte resuscitarea în imaginarul colectiv a figurilor marcante ale culturii noastre naţionale, de la super-eroii legendelor și basmelor populare — GreuceanuHarap-AlbPrâslea cel VoinicFăt FrumosIleana CosânzeanaZmeulIelele până la eroii istorici — Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare etc.

 

Personaj istoric cu înclinații culinare

Întâmplător numele altui site care mi-a atras atenția are originea tot în istorie. Se cheamă Dracula Cook Book  -http://draculacookbook.blogspot.ro/ și reprezintă pasiunea pentru gătit, ingrediente, tradiții a lui Dragoș Gros (care mai are și alte proiecte online). Mie mi-a plăcut postul cu Smochina, fructul tentației și  rețeta de Smochine gratinate cu migdale. Voi urmări rețetele bucătarului Dracula…

Descoperă România, un alt proiect educativ

Din gama să învățăm, să citim, să ne cunoaștem țara și strămoșii, m-am bucurat să mai găsesc activă o nouă pagină (nu știu cui aparține, am citit că este susținută de un grup de voluntari) despre România. Pe facebook pagina lor (http://www.facebook.com/fascinantaromania?fref=ts) arată mult mai bine decât site-ul – http://descoperaromania.org/.

1 Comment

  • avatar

    Servus Oana! Dintre retete, zic eu ca mai tentanta e “Sos de caracatita”, desi cel cu smochina e mai… incitant. 🙂

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!