X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Feb 1, 2014 - Bucatareala    No Comments

Reteta: cum sa faci ciuperci cu fasole verde sote

 

by Oana Grecea

Să uităm de iarnă și să ne bucurăm de legumele din congelator! Această rețetă merge fie ca fel principal, fie garnitură la o friptură (grătar de pui spre exemplu), deși este destul de consistentă. Mă gândesc că este o mâncare potrivită pentru toată familia, pentru că cei mici s-ar putea să adore fie ciupercile, fie fasolea, dar să fie încântați de armonia de culori din farfurie.

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline; 2 căței de usturoi tăiați în felii subțiri; circa 500 de grame de ciuperci (o caserolă din aceea mică care se găsește și la Mega Image și la Kaufland și poate și în alte hipermarketuri); 1 linguriță coriandru; sare și piper; 1/4 ceașcă de vin alb sec (cum ar fi Sauvignon Blanc), 2 linguri de apă; 1-2 linguri de oțet; o legătură de pătrunjel proaspăt tocat; 1 kg de fasole verde (opărită). Fasolea poate fi și doar 500 de grame, dacă nu doriți să ”domine” ciupercile..

Sote vine de la franțuzescul sauté și înseamnă, conform dicționarului, mâncare sau zarzavat fiert la un foc mic și înăbușit cu unt/ulei. Astfel, rețeta se gătește cam în circa 20 de minute dacă aveți deja ciupercile tăiate longitudinal, pătrunjelul tocat, usturoiul curățat și tăiat în felii subțiri.

4c543d073fcc00237d2a9e5afcf05c3f

Mod de preparare:

Într-o tigaie adâncă sau într-o oală încingeți uleiul de măsline. Adăugați/căliți usturoiul circa un minut. Puneți ciupercile și rumeniți-le 3 minute la foc mediu. Mai lăsați-le apoi 3 minute la foc iute. Adăugați coriandru, sare și piper și fierbeți totul încă un minut. Reduceți focul la mediu, adăugați vinul și fierbeți până scade. În acest timp amestecați continuu cu o lingură de lemn. Se adaugă apa, oțetul și pătrunjelul.

Într-o altă oală fierbeți apă cu sare și când a început să fiarbă puneți fasolea pentru maxim 5 minute. Lăsați-o cele 5 minute să fiarbă în oala cu capac. Scoateți-o, puneți-o într-un bol cu apă rece (chiar cu ghiață dacă aveți), apoi scurgeți-o și adăugați fasolea peste ciurpercile sotate de mai sus (asta în cazul în care fasolea din congelator nu a fost fiartă în prealabil). Puteți servi mâncarea de mai sus fie caldă, fie la temperatura camerei.

Blog 004

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!